r
Nosalty Logó

Ragù alla siciliana kagylótésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva házias konyhája
Ragù alla siciliana kagylótésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 585 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2342 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 155 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    630 micro
  • β-karotin
    1790 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    1012 micro
Összesen 585 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3934.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1755 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    997.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    757 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2521 micro
  • β-karotin
    7159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    4049 micro
Összesen 2342 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    920 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, sárgarépát, zellerszárat apróra fölvágjuk.
  2. Az olívaolajat egy serpenyőben fölmelegítjük, és a zöldségeket 4-5 percig pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, amikor már kezd a hús kifehéredni, akkor a paradicsompürét is a húshoz adjuk, pár percig együtt sütjük.
  4. Megszórjuk a liszttel, összekeverjük, és fölöntjük a fehérborral és a vízzel.
  5. Megszórjuk a fűszerekkel, a zöldborsót is hozzáadjuk. Miután fölforrt a víz, egy födővel letakarjuk, és 30-35 percig alacsony hőfokon készre főzzük.
  6. Közben egy fazékban fölmelegítünk kb 1.5 liter vizet, ízlésüknek megfelelően adunk hozzá sót
  7. Amikor elkezd forrni a víz, beleöntjük a 250 g kagylótésztát, és a csomagoláson megjelölt módon kifőzzük a tésztát.
  8. Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Igény szerint még megsózhatjuk.
  9. Amikor elkészült és kihűlt a ragu, kb. egy kiskanálnyi mennyiséget töltünk minden kagylótésztába. Egy megfelelő formába belehelyezzük. Én egy 26 cm kör alakú formát használtam föl.
  10. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon kb. 10 percig sütjük, addig amíg a sajt ráolvad a tésztára.
  11. Jó étvágyat
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8618
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ragù alla siciliana kagylótésztával
Éva házias konyhája 159 recept

Ezzel a raguval anno az arancini készítésekor ismerkedtem meg.  Egy alkalommal  elméreteztem a töltelék adagolását, és maradt belőle. Csak úgy spontán főztem ki hozzá spagettit. Azóta többször készítem kifőzött tésztával is. Szicíliai konyhának egyik hagyományos étele. Hagyományosan arancini töltelékének és rakott tésztának készítik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek