r
Nosalty Logó

Raffaello torta Lizinka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Raffaello torta Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

piskótához

mogyorós krémhez

kókuszkrémhez

díszítéshez

Összesen 837 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

piskótához

mogyorós krémhez

kókuszkrémhez

díszítéshez

Összesen 5023 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

piskótához

mogyorós krémhez

kókuszkrémhez

díszítéshez

Összesen 272 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 837 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    328.8 g
  • Telített zsírsav
    254 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1094 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3865.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.5 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 5023 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

piskótához

mogyorós krémhez

kókuszkrémhez

díszítéshez

Elkészítés

piskótához

  1. Szétválasztás után a tojások sárgáját habosra keverjük a cukor harmadával (robotgép legmagasabb fokozat). A fehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral.
  2. A felvert fehérjét óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás krémbe. Majd laza mozdulatokkal belekeverjük a liszttel elvegyített kókuszreszeléket.
  3. Ezután sütőpapíron 6 db 22 cm átmérőjű piskóta korongot sütünk (egy lap sütési ideje kb. 7 perc). Én ezt úgy oldom meg, hogy egy dobozból nyert 4 mm vastag kartont a tepsi méretére vágtam, majd a tortaforma alját körülrajzoltam, és éles késsel kivágtam. Ebbe a körbe gyors mozdulatokkal bele lehet simítani a piskótamasszát, és így nem áll sokáig a tálban. Két tepsivel váltva szoktam sütni!
  4. A piskóta korongokat sütés után enyhén belisztezzük, és sütőpapírral elválasztva egymásra tesszük, hogy ne száradjanak ki.

mogyorós krémhez

  1. A tejszínt keményre verjük, majd a robotgép legalacsonyabb fokozatával belekeverjük a nutellát.
  2. Ezzel a krémmel megtöltjük a kókuszos lapokat. Ekkor még nem fogunk igazán magas tortát kapni!

kókuszkrémhez

  1. A pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel. Állandó keverés mellet kihűtjük, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a kókuszos vaníliás krémet.
  2. Ezzel vastagon bevonjuk a tortát. A torta ekkor nyeri el a megfelelő magasságát! Egy adag krémet félreteszünk a díszítéshez.

díszítéshez

  1. Egy tábla tortabevonó felét gőz felett felolvasztjuk, majd meghempergetjük benne a pörkölt és tisztított mogyorót. Egy tálra rakosgatjuk.
  2. A félretett krémet csillagcsövű habzsákba kanalazzuk, és rózsákat nyomunk a torta szélére, melyre egy-egy szem csokival bevont mogyorót teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 42 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2818
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Raffaello torta Lizinka konyhájából
Lizinka_ 588 recept

Férjem szülinapjára sütöttem, mert ez a kedvenc tortája.

Hozzávalók

piskótához

mogyorós krémhez

kókuszkrémhez

díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek