r
Nosalty Logó

Rácsos linzer Arandeira konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Arandeira
Rácsos linzer Arandeira konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3674 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    158.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2465.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1063 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.2 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 3674 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszet összekeverjük a cukorral, sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal, és beledolgozzuk a zsírt.
  2. A tojásokat felverjük, a negyedét félretesszük a kenéshez, a többit a liszthez adjuk. Hozzáöntjük a tejet is, és alaposan összegyúrjuk. Egy fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. A tésztát kétharmad/egyharmad arányban elosztjuk. A nagyobbik darabot formájára nyújtjuk, s a kivajazott tepsibe fektetjük.
  4. A tetejét megkenjük lekvárral. Aki szereti, tehet rá durvára darált diót is, ha van otthon.
  5. A kisebb darabból vékony csíkokat sodrunk, s ezt rácsként a sütemény tetejére fektetjük. A maradék tojással finoman megkenjük.
  6. Előmelegített sütőben halvány barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 331
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 126
  • Össznézettség: 68429
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arandeira 8 recept

Gyakran készítem, ha valami nasira támad kedvünk. Az alapanyagok mindig megtalálhatóak otthon, s nagyon gyorsan készen van. Az egyetlen gond, hogy ugyanilyen gyorsan el is fogy. Ezt a mennyiséget egy 24 cm átmérőjű kerek formában szoktam megsütni, egy nagyobb tepsihez nyugodtan számolhatunk a hozzávalók kétszeresével.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek