r
Nosalty Logó

Rácsos linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rácsos linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6477 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    370.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    138 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3586.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1709 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    704.1 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    687 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2479 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 6477 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben elkeverjük a cukrot, sót, a sütőport, a citromhéjat, és belemorzsoljuk a margarint.
  2. A tojássárgákat és a tejfölt hozzáadva, könnyen gyúrható tésztát készítünk. A tésztát kettévágjuk, egyik felét kinyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe fektetjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a lekvárt és a diót, és rásimítjuk a tepsiben lévő tésztára.
  4. A tészta másik feléből lisztezett deszkán rudakat sodrunk, és egyenletesen elosztva berácsozzuk a süteményt.
  5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 252
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 35802
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 10.

Ajánló

Dió helyett mákkal is készíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiam egyik nagy kedvence...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk