r
Nosalty Logó

Quiche aux Champignos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ágica-92
Quiche aux Champignos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tojásos krémhez

Összesen 1126 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tojásos krémhez

Összesen 4499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tojásos krémhez

Összesen 260 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    935 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    242 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    775 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 1126 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    349 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6368.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1477 mg
  • Nátrium
    3740 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    968.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 4499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tojásos krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a cukrot, a sót, a vajat és a margarint tegyük egy nagy tálba. A vajat és a margarint morzsoljuk el, hogy egészen pici darabokba legyen, szinte összeolvadjon a liszttel.
  2. Adjunk hozzá annyi jeges vizet, amennyi szükséges, és gyors mozdulatokkal gyúrjunk tésztát. Ha kész vagyunk, csomagoljuk be, és rakjuk be egy órára a hűtőbe.
  3. A tésztát, ha kivettük a hűtőből, elő kell sütni. Nyújtsuk ki, rakjuk bele a piteformába, villával szurkáljuk picit,be, rakjunk rá alufóliát, és arra lencsét, hogy a tészta alja, ne jöjjön föl sütés közben. 180 fokon (légkeveréses) 15 percig süssük.
  4. Amíg a tésztát elősütjük, készítsük el a tölteléket. Vágjuk fel a hagymát és a gombát. A hagymát a vajon főzzük egy percig, majd rakjuk rá a gombát, sózzuk, locsoljuk meg a citromlével és annyi borral, ami az ízlésünknek megfelel. (Én fél deci vörösbort raktam hozzá, és nagyon jó lett.:)) Fedjük le, és közepesen alacsony lángon főzzük 8 percig. Majd vegyük le a fedőt, és főzzük addig, amíg a lé el nem fő, és a saját vajában kezd pirulni.
  5. Abban a 8 percben, amíg a tető allatt fő a gomba, készítsük el a tojásos krémet, amivel majd össze kell keverni a gombát.
  6. Verjük fel a tojásokat és a tejszínt, és fűszerezzük egy keverő tálban. Ha kész a gomba, keverjük bele ebbe a krémbe, és töltsük bele a pite közepébe. Szórjuk meg a sajttal, és pöttyökben rakjuk rá az egy evőkanál vajat.
  7. Rakjuk be a sütőbe, és még 20 percet süssük 180 fokon (hőlégkeveréses).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8496
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 08.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Ágica-92 47 recept

Egy újabb isteni recept Julia Childtól. Könnyű elkészítni, és nagyon finom.:) Be kell, hogy valljam, én nem használtam ennyi vajat, amit a recept ír, mert nem szeretnék felelslegesen plusz 10 kilót magamon, mikor így is ugyanolyan finom. A tésztát 200 g liszttel és 100 g vajjal csináltam (ha még egészségesebb szeretnél lenni, akkor lehet bele teljes kiőrlésű lisztet rakni, mondjuk fele-fele arányban), és a tetejéről is lehagytam a vajat, de így is nagyon finom lett. Pluszban nagyon apróra vágott újhagymát raktam rá díszítésként, és nagyon megdobta az ízét.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tojásos krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?