r
Nosalty Logó

Quesadilla 2. - kreatív

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Quesadilla 2. - kreatív
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A mexikói csirkéshez

A mangós-csirkés-spenótoshoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A mexikói csirkéshez

A mangós-csirkés-spenótoshoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 2644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A mexikói csirkéshez

A mangós-csirkés-spenótoshoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1935.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    4545 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    1932 micro
  • Lut-zea
    6411 micro
Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    143.2 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7743.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1936 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    2071 mg
  • Nátrium
    3028 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1605.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2236 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    632 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    1400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1230 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    663 micro
  • α-karotin
    406 micro
  • β-karotin
    18181 micro
  • β-crypt
    966 micro
  • Likopin
    7728 micro
  • Lut-zea
    25642 micro
Összesen 2644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    704 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    299 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A mexikói csirkéshez

A mangós-csirkés-spenótoshoz

A paradicsomszószhoz

Elkészítés

A mexikói csirkéshez

  1. Mexikói csirkés:
  2. A zöldhagymán és az összetört fokhagymán megpirítjuk a húst. Mikor elkezd fehéredni, hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk.
  3. Közben egy kis serpenyőben megfonnyasztjuk a vékonyra szeletelt paprikákat, majd hozzáadjuk a húshoz.
  4. Az egyik tortillára rászórjuk a fél adag sajtot, majd arra a tölteléket, és a másikkal pedig lefedjük az egészet.
  5. Serpenyőben mindkét oldalát, grillsütőben vagy a sütőben grill alatt megsütjük. De csinálhatjuk egy tortillából úgy, hogy félbehajtjuk.
  6. Mangós-csirkés-spenótoshoz:
  7. A lilahagymát megkaramellizáljuk, majd a csíkokra vágott csirkét sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymaport, és megsütjük. Lehúzzuk a tűzről, és amíg forró, rádobjuk a spenótleveleket.
  8. Közben a mangót felkockázzuk, és forró serpenyőben kicsit megsütjük, de ha elég puha, akkor ezt el is hagyhatjuk.
  9. Végül a mangót is összeforgatjuk a hússal, és rászórjuk a bazsalikomleveleket.
  10. Az egyik tortillára rászórjuk a fél adag sajtot, majd arra a tölteléket, és a másikkal pedig lefedjük az egészet.
  11. Serpenyőben mindkét oldalát, grillsütőben vagy a sütőben grill alatt megsütjük. De csinálhatjuk egy tortillából úgy, hogy félbehajtjuk.
  12. Paradicsomszósz:
  13. 2 db újhagymát olívaolajon megpárolunk, hozzádobunk 3 db érett paradicsomot, sózzuk, borsozzuk.
  14. Adunk hozzá ízlés szerint fokhagymát vagy fokhagymaport. Kicsit összefőzzük, és leturmixoljuk, de azért maradjanak benne nagyobb paradicsomdarabok.
  15. A hűtőben 15-20 perc alatt lehűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 304
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 33278
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Quesadilla egy nagyon izgalmas étel, főleg ha van kedvünk egy kicsit kreatívkodni a konyhában. Mondhatjuk úgy is, hogy ez a mexikói melegszendvics, de egészen más mint a miénk. Kétféleképpen készülhet ez a tortilla lepényke: vagy egy darabot megtöltünk, és összehajtjuk, vagy két tortilla lap közé tesszük a tölteléket, majd a kerek formát feldaraboljuk. A töltelék szó szerint bármi lehet , és ez benne a nagyszerű. Néhány példa: sajt-hagyma-paradicsom, babpüré-chili-paradicsom salsa, lazac-krémsajt-spenótlevél, kaliforniai paprika-sonka-bazsalikom, vagy akár egy egyszerű darált húsos ragu... Én most kétfélét készítettem, paradicsom szósszal és tejföllel, (ez utóbbi állítólag egyáltalán nem autentikus, de finom :)) és a guacamole is elhagyhatatlan kelléke. Jó ötletelést, kísérletezést!

Hozzávalók

A mexikói csirkéshez

A mangós-csirkés-spenótoshoz

A paradicsomszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?