r
Nosalty Logó

Puncstorta bostina konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bostina
Puncstorta bostina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 775 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6188 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 319 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 775 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2813.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1101.9 g
  • Cukor
    891 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1265 micro
Összesen 6188 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 319 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 4 tojást habosra verjük a csipet sóval, kanalanként adagolva hozzá a hideg vizet, majd a cukrot, végül a lisztet, és a sütőport is hozzáadjuk.
  2. Egy kerek tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük, és a forma oldalára körben kb 2 cm magasan felhúzzuk, ezzel elősegítve, hogy ne legyen púpos a tortalapunk.
  3. Majd előmelegített sütőben készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  4. A kihűlt tortalapot megfordítjuk, az alja lesz a teteje, levágunk egy kb 1 cm magas szeletet, és kiszedjük a torta belsejét, hogy kb 1 cm széles perem maradjon.
  5. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kávét és a kakaót, és állandóan keverve forrásig hevítjük, de nem forraljuk!
  6. A tűzről levéve, még melegen belekeverjük a vajat, ha az elolvadt, az elmorzsolt tortabelsőt, 0,5 dl rumot és a darált diót.
  7. 2 dl tejbe belekeverünk 0,5 dl rumot, és pici céklaporral rózsaszínre színezzük, majd a babapiskótákat rövid időre megmártjuk a rózsaszínű tejben, vigyázva, hogy lehetőleg ne ázzanak el.
  8. Az áztatott babapiskótát 4-5 darabra törjük, és hozzákeverjük a kakaós masszához.
  9. A maradék rumos tejjel meglocsoljuk a piskótalapot, a tetejét és az oldalát is.
  10. A piskótába töltjük a kakaós masszát, és befedjük a levágott piskótakarikával.
  11. A porcukrot átszitáljuk, és összekeverjük 0,5 dl rummal és 0,5 dl vízzel, pici céklaporral rózsaszínre festjük, majd a torta tetejére öntjük, hagyjuk, hogy elterüljön, és lecsorogjon az oldalán.
  12. Tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 68950
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 17.

Ajánló

Ha gyerekeknek is esznek belőle, használjunk rumaromát, és a kávé helyett tejet vagy vizet, esetleg koffeinmentes kávét. A rum mennyisége egyéni ízlés kérdése, ennyi rummal elég intenzíven rumos íze lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puncstorta bostina konyhájából
bostina 17 recept

A városi cukrászdában finom puncs szeletet lehet kapni, de amikor tortát rendeltünk, nem ugyanazt kaptuk. Régóta kerestem "az igazit", sok receptet elolvastam, és végül összeraktam belőlük a nekem legjobban tetsző változatot. A végeredmény mindenkinek nagyon ízlett. Érdemes 1 nappal előbb elkészíteni, akkor van ideje megpuhulni a babapiskótának, és összeérni az ízeknek. Én most aznapi fogyasztásra készítettem, ezért jobban megáztattam a piskótákat, de másnap mindenkinek jobban ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek