r
Nosalty Logó

Puncsos szívtorta gyerekeknek - Puncstorta 7.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Puncsos szívtorta gyerekeknek - Puncstorta 7.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A sütéshez és díszítéshez

Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A sütéshez és díszítéshez

Összesen 3020 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A sütéshez és díszítéshez

Összesen 208 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.9 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3655.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1052 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.3 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1234 micro
Összesen 3020 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A sütéshez és díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krémhez a pudingot előre megfőzzük, de kevesebb tejet, csak 4 dl-t teszünk bele, és jó sűrűre főzzük. Hagyjuk alaposan kihűlni!
  2. Addig a tésztához a tojásokat különválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy a habverés felénél hozzáadjuk az 5 ek cukrot, valamint belecsorgatjuk a fél citrom levét, és belereszeljük a héját.
  3. A sárgáját az egy csomag vaníliás cukorral kikeverjük.
  4. A lisztet a sütőporral elkeverjük.
  5. Mikor kemény a habunk, hozzákeverjük a sárgáját, majd beleforgatjuk alaposan a lisztet. Megpróbáljuk egyneművé kavarni.
  6. Kivajazott formába tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Ha kisült, kifordítjuk a formából, és megvárjuk, míg kihűl.
  8. Addig elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, keveset kiveszünk belőle a habzsákos díszítéshez.
  9. A kihűlt, dermedt pudingot beledolgozzuk a kemény habba, így kapjuk a krémet.
  10. Ezt követően kettévágjuk, és a krémet beletesszük, majd ha rákerült a torta teteje is, az egész tortát kívülről is alaposan bekenjük.
  11. Ezután következik a díszítés, mely teljesen a készítő fantáziájára van bízva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20306
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 09.

Ajánló

A krémbe lehet puncsaromát is tenni, én nem szeretem annyira az intenzív ízeket, így nem szoktam használni. Házi tojásból az igazi a tészta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nővérem kislányának 3. születésnapjára készítettük közösen. Igazi "csajos" torta, kislányoknak ideális. Nagyon hamar elkészül, igazán nem nagy kihívás.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A sütéshez és díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?