r
Nosalty Logó

Pulykamell Wellington módra

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Pulykamell Wellington módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3903 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 488 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.4 g

Zsír

  • Összesen
    207.1 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6200.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    3583 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    980.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 3903 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

  1. A pulykamellet filézőkéssel felszúrjuk, hogy üreget képezzünk a belsejében. Ebbe az üregbe kenjük a ribizlilekvárt, és töltjük a vörösáfonyát. (Még cifrázhatjuk azzal is, ha az áfonyát vörösborba áztatjuk, de én nem tettem.) Fogvájóval összetűzzük a vágott rést, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni.
  2. A pulykamell külsejét megkenjük egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és egy vastag falú serpenyőben erős tűzön mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, míg kérget kap.
  3. Ekkor 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Ezután hagyjuk kihűlni.
  4. Egy kanál olajon a felkockázott hagymát megdinszteljük, és hozzáadjuk az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk (én még adtam hozzá egy kis plusz kakukkfüvet és citromhéjat reszelve), erős tűzön pirítjuk, hogy a gomba ne tudjon levet ereszteni, csak piruljon.
  5. Egy nagy, téglalap alakú folpackra kiterítjük a proscuitto szeleteket. Erre halmozzuk a megpirított gombát, amit egyenletesen elterítünk rajta, majd a sült pulykamellet, és beborítjuk a gombás sonkával, hogy teljesen betakarja a húst. A folpackot szorosra tekerjük köré, és hűtőbe tesszük pihentetni.
  6. Közben a leveles tésztát kinyújtjuk 0,5 cm vékonyra, megkenjük tojássárgával, mert ez lesz a ragasztóanyagunk.
  7. A húst kibontva a folpackból a tésztára fektetjük, és szorosan beburkoljuk abba. A felesleges tésztát levágjuk, avval díszíthetjük a tetejét.
  8. A tészta tetejét is megkenjük tojássárgájával, megszórjuk Maldon sóval. 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 22604
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykamell Wellington módra
Évi néni 1830 recept

Karácsonyi vacsorának készítettem. Köretnek salátán tálalt sült kelbimbót és csicsókát szolgáltam fel, némi gránátalmamaggal megszórva.

Címlapról ajánljuk

További cikkek