r
Nosalty Logó

Pulykamell vadasan, zsemlegombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Pulykamell vadasan, zsemlegombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vadas pulykamellhez

A pácoláshoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 1378 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vadas pulykamellhez

A pácoláshoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 5507 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vadas pulykamellhez

A pácoláshoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 102 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2005.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    755 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2029 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    7891 micro
  • β-karotin
    19387 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1322 micro
Összesen 1378 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    268.1 g

Zsír

  • Összesen
    246.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8020.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    1464 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    3021 mg
  • Nátrium
    2465 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.6 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    3746.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8115 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    908 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    31564 micro
  • β-karotin
    77546 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    5289 micro
Összesen 5507 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    601 micro
  • β-karotin
    1478 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

A vadas pulykamellhez

A pácoláshoz

A zsemlegombóchoz

Elkészítés

A vadas pulykamellhez

  1. A hússzeleteket vékonyan megkenjük mustárral, majd egy lábosba helyezzük, amiben főzni fogjuk.
  2. 1-1,5 liter vizet forralunk, beledobjuk a babért, borsot. Ebben a felkarikázott zöldségeket félpuhára főzzük, a végén kevés ecettel ízesítjük, majd forrón az egészet a húsra öntjük.
  3. Hűtőben, letakarva hagyjuk állni egy-két napig, hogy jól összeérjen.
  4. Felhasználáskor kivesszük a húsokat a pácléből, a szeleteket füstöltszalonna-csíkokkal megtűzdeljük és hirtelen átsütjük serpenyőben, olajon.
  5. A húst visszatesszük a páclébe és a zöldségekkel együtt puhára pároljuk.
  6. A puha zöldségeket kivesszük, kevés lével tumixoljuk, majd visszaöntjük a húsra. (A babér nem, de a szemes bors mehet a turmixgépbe.)
  7. Tejfölös habarással sűrítjük, mustárral, citromlével, sóval ízesítjük, karamellizált cukrot (kis vízzel összefőzve) csorgatunk bele. (A habarás elmaradhat, ha a zöldségpüré kellően sűrű, ilyenkor mindenképp tejföllel tálaljuk.)
  8. Köretnek zsemlegombócot készítsünk a következő módon: a zsemléket felkockázzuk, olajon megpirítjuk, 1 dl tejjel meglocsoljuk.
  9. Tojásból, lisztből, 1 dl tejből, kevés vízből főtt krumplival dúsított nokedlitésztát keverünk.
  10. Ebbe dobjuk a pirított zsemlét, apróra vágott petrezselyemet, állni hagyjuk kicsit, majd vizes kézzel gombócokat gyártunk és forró, sós, lobogó vízben kifőzzük.
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 60366
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különösebb történetet nem tudok kreálni, ez az étel magáért beszél. Jó étvágyat!

Hozzávalók

A vadas pulykamellhez

A pácoláshoz

A zsemlegombóchoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek