r
Nosalty Logó

Puliszkás csikmák

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Puliszkás csikmák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

puliszka

csikmák tészta

Összesen 1088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

puliszka

csikmák tészta

Összesen 3262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

puliszka

csikmák tészta

Összesen 198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1874.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1386 micro
Összesen 1088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5624.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    3316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    892.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4159 micro
Összesen 3262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

puliszka

csikmák tészta

Elkészítés

puliszka

  1. Felforrósítjuk a fazekat, majd beleöntjük a kukoricadarát, hozzáadjuk a sót, lejjebb vesszük a lángot közepesre, és pirítani kezdjük gyakran kevergetve. Kb. 5 perc, míg az illatát megérezzük.
  2. Hozzáadjuk a 2 púpozott kanál zsírt és a felforralt 5 dl vizet, jól összekeverjük, és rögtön lefedjük a fedővel. A legkisebb lángon főzzük, míg a szemek puhák lesznek, időnként megkeverjük.
  3. Amikor kész, langyosra hűtjük.

csikmák tészta

  1. A liszthez adjuk a sót és a tojásokat, és a vizet apránként hozzádolgozva közepes keménységű tésztát gyúrunk.
  2. Nyújtógépbe tesszük, 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges hosszúságúra vágjuk, és a tésztavágó gépben 1 cm szélesre vágjuk.
  3. Felforrt, sós (3 l) vízben kifőzzük. Leszűrjük, átöblítjük hideg vízzel.
  4. Kizsírozott jénai tálban összeforgatjuk a leszűrt tésztát és a puliszkát. Előmelegített sütőbe téve felforrósítjuk.
  5. Savanyú uborkával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2561
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 07.

Ajánló

Gyümölcs ízesítésű szörpöt ajánlok utána.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puliszkás csikmák
Smaragd konyha 149 recept

Fantasztikus illat járja be a konyhát, amikor pirítom a kukoricadarát. Gyermekkori emlékeket idéz fel bennem, amikor ezt az ebédet készítem a családnak. Édesen lekvárral, vagy sósan savanyúsággal is tálalható.

Hozzávalók

puliszka

csikmák tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!