r
Nosalty Logó

Pudingos mákszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pudingos mákszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Mákkrém

Pudingréteg

Összesen 392 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Mákkrém

Pudingréteg

Összesen 3134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Mákkrém

Pudingréteg

Összesen 192 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 392 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    136 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6318.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    3121 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.6 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    694 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 3134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Mákkrém

Pudingréteg

Elkészítés

Piskóta

  1. A krémhez tegyük fel a tejet melegedni, keverjük hozzá a cukrokat.
  2. Amikor már gyöngyözik az oldala, keverjük hozzá a lekvárt, és főzzük néhány percig. Egy picit elkezd majd sűrűsödni, ekkor öntsük bele a darált mákot, és így is főzzük kb. 3-4 percet. Finom gyümölcsös, mákos illatú mákkrémet kell kapnunk.
  3. Rakjuk félre a gázról, és hűtsük ki, addig készítsük el a piskótát és a pudingot is.
  4. A piskótához válasszuk külön a tojást. A fehérjéből, a két evőkanál cukorból és a csipet sóból, verjünk kemény habot.
  5. Ezután a sárgáját is alaposan habosítsuk ki a maradék két evőkanál cukorral.
  6. A két tojásos masszát lágyan, márványosra keverjük össze, majd szitáljuk rá a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan, forgató mozdulatokkal dolgozzuk össze a piskótatésztát, ügyeljünk rá, hogy a tojáshabot ne törjük össze, de csomós se maradjon.
  7. Rakjuk kivajazott tepsibe (kb. 20*30-as méretűbe), és süssük előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percet. Minden esetben ellenőrizzük tűpróbával, hogy a tészta közepe is átsült-e.
  8. A pudingot a szokásos módon készítsük el. Egy dl tejet keverjünk csomómentesre a három evőkanál cukorral, a pudingporral és a fél citrom levével.
  9. A maradék tejet rakjuk fel forrni, ha gyöngyözni kezd, folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a pudingporos keveréket, és főzzünk belőle sűrű pudingot.
  10. Kb. 10 percig hagyjuk hűlni, majd robotgép segítségével habosítsuk ki az 5 dkg margarinnal és a citrom héjával.
  11. Ezután következik a sütemény összeállítása. A kihűlt piskótát egy tompa élű kés segítségével válasszuk le a tepsi oldaláról (ez azért kell, hogy a végén könnyebben és szebben tudjuk szeletelni). Kenjük rá a mákkrémet, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletes vastagságú legyen. Ha ezzel elkészültünk, mehet rá a citromos-vaníliás puding is, ugyancsak egyenletesen eloszlatva. A végén dekorálhatjuk csokiforgáccsal vagy egy vékony réteg cukrozott mákkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20*30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 19932
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 29.

Ajánló

Ha valaki nem szereti a mákot, próbálja ki bátran dióval... szerintem azzal is mennyei lehet. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újabb mákos süti receptjét szeretném megosztani veletek, mert a mák nálam örök szerelem... :) Ezúttal a puha piskótára gazdag és gyümölcsös mákkrém került, a tetejét pedig könnyű puding koronázza, egy kis citrommal megbolondítva. Szerintem érdemes kipróbálni... ;)

Hozzávalók

Piskóta

Mákkrém

Pudingréteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek