r
Nosalty Logó

Puding karamellás almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kodak
Puding karamellás almával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 777 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 777 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk és kimagozzuk az almát, majd kis darabokra vágjuk (1-2 cm hosszú keskeny darabkákra).
  2. 3 ek cukrot megolvasztunk egy serpenyőben, és ha már aranysárga színű folyadék lett, rádobjuk az almadarabkákat. Kicsit sisteregni fog, nem kell megijedni! :-) Próbáljuk meg addig kavargatni, míg nagyjából egyenletesen el nem oszlik a karamell az almákon. Az sem baj, ha marad egy-két nagyobb darabka karamell a serpenyőben.
  3. Ezek után levesszük a tűzről, és két tányérra elosztva "kiteregetjük" az almáinkat, hogy kihűljenek. (Én úgy tapasztaltam, hogy nem tapadnak össze, de azért biztos ami biztos, legyen két tányérra elosztva a 2 adag.)
  4. A pudingport 3 ek cukorral egy kevés (1-2 dl) tejben elkeverjük, miközben a maradék tejet felforraljuk. Mielőtt teljesen felforr a tej, "kiöblíthetjük" vele a karamellás serpenyőt, majd visszatehetjük a lábasba forrni, de ez nem kötelező.
  5. Ha felforrt a tej, beleöntjük a pudingporos keveréket, és kb. 1 percig főzzük (míg el nem kezd sűrűsödni).
  6. Előveszünk 2 tálkát, az aljára halmozzuk az almák felét (ha van, akkor a karamelldarabokat is).
  7. Beletöltjük a pudingot, majd várunk kb. 10 percet, hogy kicsit kihűljenek.
  8. Ezután tesszük csak rá az almák 2. felét (így nem süllyednek majd nagyon bele a pudingba).
  9. Végül berakjuk a hűtőbe 1-2 órára a pudingokat, hogy kihűljenek.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1207
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt egy almám, ami készült megromlani, így minél előbb próbáltam valami finomat gyártani belőle...:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!