r
Nosalty Logó

Provence-i cipó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Provence-i cipó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2502 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 416 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7813.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    711 mg
  • Foszfor
    2038 mg
  • Nátrium
    4430 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    929 micro
Összesen 2502 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. A tökmagot megpirítjuk teflonserpenyőben.
  3. A megkelt élesztőhöz hozzákeverjük az többi alapanyagot a tökmag kivételével, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle, a végén a pirított tökmaggal is átgyúrjuk, majd 1 órát kelesztjük langyos helyen.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk, cipót formálunk belőle, egy lisztezett aljú olajjal kikent oldalú kerek jénaiba tesszük, lefedjük, és újra kelesztjük 20-30 percig.
  5. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésre (alul-felül sütés: 190 fok), tetejét langyos vízzel spricceljük, lefedjük, 20 percig így sütjük, majd a tetőt levéve még kb. 15 perc alattpirosra sütjük.
  6. Rácsra téve, hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3804
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Provence-i cipó
Évi néni 1830 recept

Nagyon kevés kenyeret eszem, pedig nagyon sokat sütök, mivel mindig a szegleteim gömbölyödni kezdenek tőle. Kipróbálom, hogy ez a verzió mit tud. Van aki azt állítja, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Nem fogyókúrázom, viszont nagyon szeretem a kenyeret, és reménykedem, hogy a tönkölyliszt beválik erre a célra is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?