r
Nosalty Logó

Prímáskocka

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Prímáskocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 615 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 3686 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 260 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 615 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    192.8 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2790.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    1194 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.8 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1227 micro
Összesen 3686 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 260 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Csokoládés piskótalapot készítünk: a tojássárgáját a cukor 1/3-ad részével habosra keverjük, a tojások fehérjét a cukor 2/3-ad részével kemény habbá verjük.
  2. A lisztet a kakaóporral egybeszitáljuk, a tojások sárgájához először a kemény habot tesszük, majd a kakaóporos liszttel óvatosan egyneműsítjük.
  3. Ezután előmelegített sütőben 2 cm vastag lapot sütünk belőle. (Nekem még régebbi sütőm van, előmelegítve 10 perc alatt készre sült.)
  4. A sütőből kivéve lelisztezzük a felületét, és hűtjük.
  5. A lapot kihűlés után megfelezzük, és késsel körbeszélezzük. (Én csak megfeleztem.) A felső lapot megfordítjuk, majd olvasztott csokoládéval áthúzzuk, bevonjuk. (ez lesz a teteje).
  6. Dermedés után 6*6 cm-es négyzetekre vágjuk (nekem téglalapokra sikeredtek).
  7. A krémhez robotgéppel verjük fel a tejszínt, közben belekeverve a porcukrot, a reszelt csokit és az oldott zselatint. Keményre verjük.
  8. Az alsó piskótalapot visszatesszük a tepsibe, és erre kerül a csokoládés tejszínhabkrém. Ezután jönnek rá a csokoládés négyzetek, így könnyű lesz felszeletelni a prímáskockát.
  9. Tetejét tetszés szerint lehet díszíteni! :) Pár órát hűtőben pihentetjük tálalás előtt. (Én este készítettem, és így egy éjszaka volt hűtőben.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13750
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Ajánló

Akik a csokit szeretik!!! A sok reszelt csoki dominánsan érezhető benne.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy régebbi recept. Még kislány koromban sütöttük meg néhányszor a húgommal. Egy újságból származik, sajna nem emlékszem melyikből. A lényeg, hogy a jó dolgokat mindig kimásoltam egy füzetbe, hogy biztosan jó lesz majd valamikor. És íme előkerült! :) A krémhez a csokit még olvasztva nem próbáltam soha, szerintem reszelve jobban mutat. Talán az egyik legmacerásabb volt a csoki reszelése, de mivel van egy drága párom, így őt kértem meg rá. Édes volt, és persze nyakig csokis lett!!! De a süti így az ő érdeme is. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek