r
Nosalty Logó

Pöttyös mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pöttyös mákos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A linzertésztához

A mákos réteghez

Összesen 804 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A linzertésztához

A mákos réteghez

Összesen 4823 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A linzertésztához

A mákos réteghez

Összesen 374 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 804 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    229.7 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6259.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    2506 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    635 mg
  • Foszfor
    2276 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.7 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1528 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1496 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1161 micro
Összesen 4823 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 374 Kcal

Hozzávalók

A linzertésztához

A mákos réteghez

Elkészítés

A linzertésztához

  1. Elkészítjük a linzertésztát. A hozzávalókat összegyúrjuk, szükség esetén tehetünk még hozzá tejfölt. A tészta egy kicsit több, mint felét kisodorjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük. Hosszúkás tepsit használjunk!
  2. Megkenjük lekvárral. A maradék tésztából 6 db tepsi hosszúságú rudat sodrunk, és a rudakat egyenletesen elosztjuk a tepsiben úgy, hogy szeleteléskor 1-1 süti közepébe 2-2 pötty kerüljön.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot, a tojások sárgáit, és egy rövid ideig még tovább verjük. Óvatosan belekeverjük a mákot, a sütőport, a citromhéjat és a lisztet.
  4. A mákos habot ráöntjük a tepsiben lévő linzertésztára, elegyengetjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16145
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 23.

Ajánló

Ha dióval készítjük, szintén 15 dkg-ot tegyünk bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg  pöttyös rácsos néven kaptam ezt a receptet lassan 20 éve. A  recept szerint dióval készül, de az évek során sokszor készítettem már dióval-mákkal egyaránt.

Hozzávalók

A linzertésztához

A mákos réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek