r
Nosalty Logó

Portugál paprikakrémleves Gábortól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Portugál paprikakrémleves Gábortól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 522 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2093 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 84 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    3587 micro
  • β-crypt
    700 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1651 micro
Összesen 522 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5568.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1376 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    2388 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1993.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1803 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    825 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1066 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    757 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    315 micro
  • β-karotin
    14347 micro
  • β-crypt
    2800 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    6603 micro
Összesen 2093 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    201 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A kaliforniai paprikát hosszában felvágjuk, kivesszük a magházat. Tepsibe rakjuk,és 180 fokos sütőben sötétbarnára sütjük.Nem kell egyenletesen szétégetni, elég foltosra.Kivesszük a tepsit, és negyed órára letakarjuk. Ezután meghámozzuk a paprikát, a gőzben a héj szépen le fog válni a húsról.
  2. A paradicsomokat X alakban bevágjuk, majd pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk. Ezután lehúzzuk a héját.
  3. Félreteszünk néhány darab paprikát, majd a többi paprika és paradicsom húsát olívaolajjal, sóval, tejszínnel, balzsamecettel, chilivel és 7 dl vízzel egy fazékban felforraljuk, és fehérborssal ízesítjük.
  4. Egy botmixer segítségével krémesre keverjük a levest.Sózzuk, borsozzukmég, ha szükséges. Tejszín vagy víz hozzáadásával hígíthatunk az állagán is.
  5. Hozzáadjuk a frissen vágott petrezselyemzöldet ésbazsalikomot.
  6. A korábban félretett paprikát apró kockára vágjuk, és tálaláskor a levesbe tesszük.
  7. Kevés sajttal és megpirított kenyerekkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2055
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha szereted a paprikát, ez a leves is ízleni fog. Kicsit csípősen, frissen pirított baguettel isteni. Jó étvágyat! : )

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?