r
Nosalty Logó

Portobello gomba ricottával töltve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Portobello gomba ricottával töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3098 micro
  • Lut-zea
    1195 micro
Összesen 321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    88.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4450.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1516 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1469 mg
  • Nátrium
    1159 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    734.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2333 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12394 micro
  • Lut-zea
    4778 micro
Összesen 1284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1234 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombákat megpucoljuk, bár nem is muszáj. A szárát levágjuk, és picire felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, és a gomba szárával együtt kevés olajon megdinszteljük.
  2. Pár perc alatt megpároljuk a spenótot, kinyomkodjuk, és feldaraboljuk.
  3. A szárított paradicsomot is felaprítjuk, és a hagymával, gomba szárával, spenóttal együtt összekeverjük a ricottával.
  4. Belenyomjuk a fokhagymát, és hozzáadjuk a pestót. Jól összekeverjük.
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A gombafejeket körben megkenegetjük olajjal, és a tepsibe pakoljuk. Ráhalmozzuk a tetejükre a ricottás tölteléket, megszórjuk parmezánnal, és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3146
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megláttam a zöldségesnél néhány szép fej portobellót, volt otthon ricottám, és kerestem hozzá receptet az interneten. Nagyon ízlett, így többször is el fogom készíteni. Előételnek vagy könnyű vacsorának ajánlom, vegáknak is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek