r
Nosalty Logó

Porhanyós patkók, perecek

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Skorpió
Porhanyós patkók, perecek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 5034 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    276.9 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1045 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4853.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    2131 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549.2 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    439 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1007 micro
Összesen 5034 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 424 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük.
  2. Eldolgozzuk zsírral, 2 tojással, és 2 főtt tojássárgájával elmorzsolva, cukorral és vaníliás cukorral, illetve a citrom levével.
  3. A tésztát deszkán jól összegyúrjuk. Kis diónyi nagyságú gombócokat formázunk,és ceruzavastagságúrasodorjuk - ha perecet formázunk, vastagabbra sorodjuk - ha patkót formázunk.
  4. A tepsibe a patkót/perecet egymástól kicsit távolabb helyezzük, ugyanis sütéskor kicsit dagadnak.
  5. A tepsiben szép aranysárgára sütjük.
  6. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk a patkókat/pereceket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6391
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 22.

Ajánló

Tea, kávé, kakaó illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Porhanyós patkók, perecek
Skorpió 49 recept

Gyerekkoromban Virág mama gyakran sütötte ezt az egyszerű, finom sütit nekünk. Sokáig kerestem a receptet, és nemrég ráakadtam  a Váncza süteményes könyvben. Mi patkó, illetve perec alakban készítettük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!