r
Nosalty Logó

Póréhagymás juhtúrós pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Póréhagymás juhtúrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2268 kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.2 g
  • Cink
    244 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    188 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    23 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 566 kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.3 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5288.7 g
  • Cink
    977 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    752 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    1186 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    38 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    94 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    450 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 2268 kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.6 g
  • Cink
    105 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. A leveles tésztát beleegyengetjük a piteformába. A forma külső peremén túli részeket levágjuk, az üres helyeket kibéleljük vele, majd a szélét kicsit visszahajtjuk.
  3. Felverjük a tojást, és körben lekenjük a tészta peremét.
  4. A túrókat villával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük kaporral. Lazán rászórjuk a tésztára. A póréhagymát felkarikázzuk, mehet a túróra.
  5. Berakjuk a pitét 7-8 percre a sütőbe. Közben a maradék tojást összekeverjük a tejszínnel, kicsit sózzuk. Ha letelt a pár perc, kivesszük a tésztát, ráöntjük a tojásos-tejszínes keveréket, mehet vissza a sütőbe. Mérsékeljük a hőt 175-180 fokra.
  6. Lereszeljük a parmezánt, kivesszük a pitét, és ezt is rászórjuk. Marad a mérsékelt hőfok, és még kb. 20 percig sütjük a tésztát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7388
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 12.

Ajánló

Mindent elbír, ami a (juh)túróhoz megy: tejföl, szalonna, bacon, snidling, stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradt egy kis juhtúró a zöldborsós verzióból, ez lett a sorsa.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?