r
Nosalty Logó

Ponty dorozsmai módon

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marcsisef
Ponty dorozsmai módon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pontyhoz

A gombapörkölthöz

A tésztához

Összesen 1152 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pontyhoz

A gombapörkölthöz

A tésztához

Összesen 4601 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pontyhoz

A gombapörkölthöz

A tésztához

Összesen 176 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1685.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1510 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 1152 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.4 g

Zsír

  • Összesen
    295 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6741.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    3754 mg
  • Nátrium
    1600 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1348.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    6041 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    262 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1690 micro
Összesen 4601 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    231 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    99 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 176 Kcal

Hozzávalók

A pontyhoz

A gombapörkölthöz

A tésztához

Elkészítés

A pontyhoz

  1. A hal szeleteket megsózzuk, borsozzuk.
  2. A kockára vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, majd a szalonnákat kivesszük, félrerakjuk.
  3. A szalonna zsírjában megdinszteljük a vöröshagymát, félrehúzzuk, belehintjük a pirospaprikát, összekeverjük. A megmosott, szeletelt gombát beleöntjük, és a hozzávalókkal készre főzzük.
  4. A tojásokból, lisztből tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, nagy kockára összevágjuk, kifőzzük.
  5. A halat zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró zsírban mindkét oldalát megsütjük.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  7. Hőálló edénybe beletesszük a tésztát, elsimítjuk, erre a gombapörköltet terítjük, majd a hal szeleteket, és az egészet sütőben összemelegítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 42 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 18582
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Ajánló

Tejföllel kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A ponty Magyarországon a legnépszerűbb hal. Így elkészítve is nagyon finom.

Hozzávalók

A pontyhoz

A gombapörkölthöz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek