r
Nosalty Logó

Polenta kukoricaszósszal és krémsajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Polenta kukoricaszósszal és krémsajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A polentához

A krémhez

Összesen 419 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A polentához

A krémhez

Összesen 1257 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A polentához

A krémhez

Összesen 61 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2285.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    1979 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 419 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6855.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    5936 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1647.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3001 micro
Összesen 1257 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 61 Kcal

Hozzávalók

A polentához

A krémhez

Elkészítés

A polentához

  1. A polentához felforraljuk a vizet, a lángot mérsékelve, állandó keverés mellett hozzáöntjük a kukoricadarát. Sózzuk, hozzáadjuk a leveskockát. Kevergetve, sűrűre főzzük.
  2. Alufóliával egy magas falú, keskenyebb tepsit kibélelünk, beleöntjük a polentát, hagyjuk hűlni.
  3. A kukoricát a tejföllel és a préselt hagymával, sóval, bazsalikommal összeturmixoljuk.
  4. A polentát hosszában felszeleteljük.
  5. A legalsó szeletet megkenjük a kokuricás szósszal, majd a következő szelet alját krémsajttal, tetejét újra kukoricás szósszal, a harmadik szelet alját szintén krémsajttal. Tehát a kukoricás szószt és a krémsajtot is 2-szer használjuk.
  6. Alufóliával letakarjuk, sütőben összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4084
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 12.

Ajánló

Én a fokhagymás szószba több fokhagymát tettem, mert  a férjem nagyon szereti. Javaslom, hogy ne használjuk fel az összes kukoricás szószt a sütéshez. Mikor kész a polenta, tálaláskor öntsünk rá frissen szószt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életem legelső polentája nem igazán nyerte el a tetszésünket, de rengeteg kukoricadarám maradt, így fel kellett találnom valamit hozzá. Ez már sikert aratott.

Hozzávalók

A polentához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek