Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Poharas almás-mákos sütemény recept

hozzászólások (21)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 832 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 7 adag *

összesen: 5825 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 351 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Karulino
Karulino / Karulino Sat, 2013-11-02 21:35

Elkészült. Melegen egyelőre nagyon ragaszkodik a tepsihez, remélem, ha kihűlt, akkor szeletelhető lesz. Nekem kicsit édes, pedig kevesebb cukrot tettem bele igy is.

Karulino
Karulino / Karulino Sat, 2013-11-02 18:58

Mindig bajban vagyok az ilyen recepteknél: mekkora a bögre? Amúgy nagyon jól hangzik, és ha választ kapok, el is készitem.

Pucsek Anikó
Pucsek Anikó Sat, 2012-03-31 22:04

Én nádcukorral csináltam, darált mákkal, és a kiporciózott adagra lekvár is került...isteni lett, a szeletelés után nem maradt egészben a tényáron a süti, de mit számít, a világ legegyszerűbb és legfinibb almásmákosa...):)

atbano
atbano Mon, 2011-08-08 19:08

Finom lett, bár elég érdekes az állaga. Alul ropogós (a cukor is ropog a fogunk alatt). A cukor szerintem túl sok. Kevesebbet raktam bele, de így is túl édes. De azért elfogyott persze... :-)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-11-14 23:44

Kedves Maria! No, akkor lehet, hogy nem egyezik a dolog...:( Nálunk van kenyérliszt - Azt hiszem BL80-as vagy valami hasonló, van finomliszt, ami a kelttésztákhoz jó, van rétesliszt, vagy nullásliszt, ami a rétesfélékhez, magasabb sikértartalmú liszt, van búzadara, ami a gríz más néven, és van mindenféle keverék liszt. Mi a réteslisztet hívtuk darás, vagy grízes lisztnek, ami nem egyenlő a búzadarával... Szóval elég nehézkes sajnos összehasonlítani... De hátha lesz majd valaki, aki jobban fogja ezt tudni! A legjobbakat: Mrs Smith

ejiku
Maria. / ejiku Sun, 2010-11-14 14:34

Szia szurosp!
Sajnos nemtudom pontosan,hogy Magyarországon pontosan mien lisztek vannak és mien néven árulják öket.Körülbelül ezért is lett a keveredés a sütibe való liszt körül.Nálunk Szlovákián 4-féle liszt létezik,ezek a lisztek amiket minden üzletben meglehet kapni és hasznájluk:
Sima liszt = extra špeciál 00 - kenyerek,kalácsok,péksütemények
Rétes liszt = polohrubá - kalácsok,rétesek,tészták,palacsinták
Darás liszt = hrubá múka - rántásokhoz,és néha sütikbe is használjuk
Dara = krupica - levesbe való gombócokba,darakásának néha sütikbe
És még egy detská krupica-ez is dara csak apróbb szemü és föleg darakásához és puding félékhez használjuk.
Ezért tévedtem el a liszt megjelölésénél.
Vannak még speciális kenyér lisztek de azoknak nemtudom a pontos megjelölését,mert azokat nevásárolom és nem is lehet mindegyik üzletben kapni.

Hanadeka
Hanadeka Sat, 2010-11-13 18:46

Semmi gond, köszi szépen, a férjem így is elpusztítja szerintem. :D

Hanadeka
Hanadeka Sat, 2010-11-13 14:24

Sziasztok! Köszönöm a receptet, tegnap megcsináltam, igaz még a darás változatot. A mák tényleg nagyon finom benne, nem kell megdarálni, de viszont egy kicsit száraz, ropogós lett, gondolom a dara felszívta a nedvességet...

ejiku
Maria. / ejiku Sat, 2010-11-13 18:01

Szia Hanadeka!
Sajnállom a félre értést a dara miatt.Reméllem ha legközelebb elkészítted akkor jobban fog ízleni.Maria

bcsaba73
Buktakukta / bcsaba73 Fri, 2010-11-12 20:39

El se tudom képzelni milyen lehet darálatlan mákkal!! Ráadásul 2 bögre! :) Ha ledarálom akkor elég egy bögre mák is,és még tuti finomabb is lesz.

ejiku
Maria. / ejiku Fri, 2010-11-12 21:32

Szia bcsaba73!
Én már több ilyen receptel találkoztam,hogy a mákot nem kell ledarálni,és ugyan olyan jó volt mint a darált.De nyúgottan próbáld ki darált mákkal,biztos nagyon finom lesz úgy is.Maria

laraed
Edit / laraed Fri, 2010-11-12 21:17

Nem biztos hogy finomabb a darált mák, sőt biztos ,hogy nem finomabb! És nem véletlenül írták oda hogy nem kell darálni:)))Üdv Edit

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-11-12 20:25

Szia Maria! A darát gondolom a lisztes keverékhez kell tenni, ugye? Kimaradt a leírásból.
Köszi!
Eszter

ejiku
Maria. / ejiku Fri, 2010-11-12 21:28

Szia Gargoyle!
Most olvasom a receptet,nemtudom hogy miért van ott a dara.2 pohár liszt megy bele.A dara eggyáltalán nem kell.
"" Szlovákul így van ,hogy HRUBÁ MÚKA ,magyarul nem tudom, fordításban daraliszt,lehet hogy azér írták bele a darát. ""De épp mondja a nagynéném hogy magyarországon olyat nem használnak.Rétes lisztet is lehet bele tenni.

zederta
ze(n)derta / zederta Fri, 2010-11-12 17:14

jajdeszuper! olyan mint az almás-mákos rétes. imádom!
köszi a receptet Mária!
üdv,
toma

832
porcukor 2 bögre
finomliszt 2 bögre
mák 25 dkg
alma 500 g
margarin 250 g
fahéj 1 csipet