Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás csigakenyér recept

hozzászólások (37)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A pizzakrémhez

összesen: 564 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

A tésztához

A pizzakrémhez

összesen: 4500 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A pizzakrémhez

összesen: 233 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

deak.ab
deak.ab Sat, 2011-10-01 21:46

Most tartok a sütés előtti 1 órás kelesztésnél. Alig várom, hogy kész legyen :)

Cs.A.
CS.A. / Cs.A. Mon, 2011-08-01 13:16

Kedves Szintia!
Nagyon tetszik az ötlet de még nem szántam rá magam hogy megcsináljam mert ahogy olvasom elég macerásnak tűnik... :-( viszont nagyon finom lehet.......:)

palice
palice / palice Tue, 2011-04-12 22:30

tegnap megcsinaltam! en is ugy jartam,hogy nem tudtam kinyujtani mert csuszott szet es nyomodott ki a szosz amivel megkentem! de nem erdekelt :) nem nyujtottam ki,hanem feltekertem ugy ahogy tudtam,lekentem,"meglekeltem" es tepsibe raktam.k.b.fel orat hagytam, majd megsutottem.nagyon jo lett!
maradt egy kis "maradek" teszta,abbol 1 kicsinyke cipot csinaltam (ugyanugy mint a nagyot),jo ropogosra sutottem a tetejet.haaaaaat az maga volt a csoda :D.ezentul hetente fogom gyartani a kis cipokat:-))))
koszonom a receptet!

zsuzskabébi
zsuzskabébi Sun, 2011-01-09 10:07

Nos, hajtogattam, tekergettem, jó hosszú giliszta lett belőle, így egy normál tepsibe tettem átlósan, hogy valahogy beleférjen, bevagdostam előírás szertint, a sütőben aztán jóóól felnőtt, szépen kikerekedett, nem folyt szét egyáltalán, így egészen mutatós veknicske lett belőle. Csak fél adagból dolgoztam, nehogy a családnak túl sok(k) legyen, de a sikerélmény így is megvan! Köszönet a receptért!

zsuzskabébi
zsuzskabébi Sat, 2011-01-08 12:28

Lehet hogy én nem figyeltem eléggé, de maradt egy kérdésem: milyen tepsiben kell sütni? A hajtogatásnál megadott blognál valószínűleg keskeny (kábé az őzgerinc-forma méretű) tepsiben sültek, a tied normál tepsiben? nem lapul szét nagyon?

zsuzskabébi
zsuzskabébi Sat, 2011-01-08 12:28

Lehet hogy én nem figyeltem eléggé, de maradt egy kérdésem: milyen tepsiben kell sütni? A hajtogatásnál megadott blognál valószínűleg keskeny (kábé az őzgerinc-forma méretű) tepsiben sültek, a tied normál tepsiben? nem lapul szét nagyon?

szosa2
szosa2 Thu, 2010-11-25 07:48

Sziasztok
Ez menyei!! Tegnap készítettem fele adagból, de rövid idő alatt el is fogyott. 3 éves kisfiam jelezte hogy ma is csináljunk ilyet. Knekató problémája az enyém is volt. Hajtogatás után már nehezen tudtam nyújtani mert csúszott széjjel a rétegek és folyt ki belőle a krém. De megoldottam. Kelesztettem 1 kicsit.
Én tettem a tésztájába borsot és oregánót. Ezer köszi a receptért!!

knekató
knekató Tue, 2010-10-05 18:07

Nem tudom, hogy mit csináltam rosszul. Addig semmi gond nem volt, hogy két cipót csináltam. Kinyújtottam, és vékonyan megkentem a krémmel, behajtottam középre, bekentem, egymásra hajtottam. A gond utána jött, mert amikor újra nyújtani akartam, a rétegek elcsúsztak egymás fölött, a krém egy része meg kinyomódott, így nehézkes volt a nyújtás. Nagy baj nem lett belőle, most ép az utolsó pihenésnél tartok, remélem a végeredmény jó lesz.
Sajnos nem lett jó, mert a 40 perc soknak bizonyult, és jól megégett a teteje.

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Tue, 2010-08-31 08:49

Fúúú! Durván jó lett az íz és a hajtogatás is sikerült! :)))) Király a recept, köszönet érte!!!
Ui: én csak 800g finomlisztből csináltam, de pont elég volt.

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Mon, 2010-08-30 10:23

Nagyon szép ez a kép!!! :))) Az 1 üveg sűr.pari az pontosan mennyi g vagy ml?
Előre is köszi a választ.

macskamedve
macskamedve Tue, 2010-06-01 09:04

Neked is! Én is köszönöm! Megtaláltam a blogodat is. :)) Majd nézegetem.

macskamedve
macskamedve Tue, 2010-06-01 09:01

köszönöm! :))))) vasárnap megcsinálom és elküldöm neked azt is! :))

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Tue, 2010-06-01 09:00

Gyönyörű a kenyered, nagyon örülök, hogy megmutattad! Kíváncsian várom a kukoricás-sonkás változatot!:))
Szintia

macskamedve
macskamedve Tue, 2010-06-01 08:32

Feltölteném én, Szintia, de nem tudom, hogy hogyan kell. Én is nagyot nyeltem, a kukoricás-sonkás kenyérre. Ma szeleteltem amit tegnap sütöttem, nagyon jól szeletelhető!! Gratulálok Neked hozzá! :))

macskamedve
macskamedve Tue, 2010-06-01 06:57

Köszönöm Szintia! Feltettem a facebook-ra a fotóimat, mára egy csomó comment-et kaptam, a barátaimtól. A ház ura megkért, hogy gondoljam ki, hogyan tehetnék bele kukoricát és sonkát is. Mielőtt feltekerem, megkenem majd pizzakrémmel, meghintem kukoricával és betakargatom sonkával is. :)))
Kíváncsi leszek az eredményre. :)
Zsuzska

macskamedve
macskamedve Mon, 2010-05-31 21:40

Kedves Szintia!

El vagyok bűvölve, mint egy kisgyerek! Ma megcsináltam (nem volt nehéz) és csodás lett. Köszönöm, hogy megosztottad velünk! A párom is el van ragadtatva. :))) Gyönyörű és álomi finom!
Zsuzska

loncsi
loncsi Wed, 2010-03-24 17:39

Kedves crazygirl26!

Hú, ez igen, nagyon mutatós, és biztosan isteni ez a kenyér! Köszönöm, hogy ilyen pontosan, precízen részletezted a készítését, ami nem lehet egyszerű dolog, de én is meg fogom próbálni. A dagasztást én robotgép tésztadagasztójával szoktam csinálni, azzal is garantálom, hogy remekül fog menni, és nem kell a "padlásnak csöpögnie". Köszönöm a receptet.
Szeretettel
loncsi

gaby1929
gaby1929 Sat, 2010-03-06 10:04

Szia!

Mennyire forró a sütő?

A hajtogatás nagyon jó :) kipróbáltam egy kelesztett kuglóf tésztánál és csodaszép márványos lett tőle :)

gaby1929
gaby1929 Sun, 2010-03-07 17:41

Köszi!

Beraktam villany légkeverésesbe, 200 fok, 40 perc... :D
Legközelebb nem szilikon formába rakom :)
Olyat nyomott rajta, hogy csak pislogtam, de szépen megsült és az a lényeg, az hogy milyen volt a kinézete, nem igazán érdekelt senkit sem, mert 10 perc alatt "elpusztult" :)
Csülkös babhoz adtam díszítésnek :)

Gabi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-31 04:29

szia!

természetes formát keresd ,az az igazi ahogy TE hajtod össze.
ezeket a szilikon formákat férfi készítette?

jaffandi
jaffandi Thu, 2010-02-04 13:37

crazygirl26 - egy másik módszer: hajtogatás helyett, nyújtás után 4 felé vágni a tésztát, hármat megkenni pizzakrémmel és egymás tetejére tenni őket. Így is 4 réteget kapsz, és utána lehet megint kinyújtani, olajozni, majd feltekerni és bevágni.

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Wed, 2010-01-20 10:24

Szia!
A recept leírásánál, ha rákattintasz a kék színű "tészta-origami" linkre, nagyszerű fázisfotókat találsz. Szerintem teljesen egyértelmű és nem is olyan bonyolult!;)
Ha mégis ódzkodsz tőle, javaslom nyújtsd ki vékonyra, kend meg és tekerd fel!;)

Szintia

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Tue, 2010-01-05 11:04

Hű, ez jól néz ki és gondolom finom is! Olyan igazi mediterrán kenyérnek tűnik. Valamilyen teljes kiőrlésű liszttel nem próbáltad még? Úgy még egészséges is lenne. Mindenesetre ötletes és mutatós, ki fogom próbálni.:)

564
tej 5.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
élesztő 5 dkg
olívaolaj 2 ek
finomliszt 1 kg
1 tk
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
sűrített paradicsom 20 dkg
0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
oregánó 0 ízlés szerint