Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza másképpen - Pizza 10. recept

hozzászólások (27)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A tetejére

összesen: 631 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A tésztához

A tetejére

összesen: 2527 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A tetejére

összesen: 241 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ladybird_6
ladybird_6 Fri, 2012-08-17 12:11

Tegnap megsütöttem és isteni finom volt. A feltétet én válogattam mondjuk össze és a tésztáját megbolondítottam egy kis oregano és bazsalikommal (a lisztbe szórva) de az alap ez a recept volt. Nagyon jó állaga van a tésztának és gyors egyszerű! Köszönöm a receptet ez lesz a bevált pizzatészta. :)

cofy
cofy Wed, 2012-03-28 13:11

Szia Bogi!
Nagyon jól hangzik! Végre nem egy pirosan tocsogó pizza recept! Ma ez lesz a vacsi.
Mivel cukorbeteg vagyok, annyit változtatok rajta, hogy én nem "fehérlisztből" csinálom.
Ha sikerül és valakit érdekel hogy készült, szívesen megosztom!
Majd jelentkezem, hogy hogy sikerült.
Judit

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sun, 2012-03-25 08:31

Szia Bogi, azt hiszem a tisztelet visszajar neked, a sok nagyon jo fantaziadus receptert, es van ott tobb munka a nagy csaladnal, neked ez a munkahelyed. A "magyar pompos pizza" barhogy nevezzuk, nem is ez a lenyeg, naaagyon sokszor lesz vacsora... Megegyszer koszi, udvozollek.

Gaboapo
Gabooapo / Gaboapo Sat, 2012-03-24 09:06

Bocsika és mennyi tejet használsz? és az olíva olajat mikor teszed bele?
egyébként múltkor, az olíván futtattam meg az élesztőt... ma újra próbálkozom...

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2012-03-24 15:16

Hoppá!Lassan másfél éve van itt ez a recept és még senki nem kérdezte ezt.
Kb 1 dl tejben futtatom fel az élesztőt,de ha vízzel csinálod az is jó. Így értelemszerűen kevesebb folyadékot teszel bele a továbbiakban.Az olivát csak simán hozzáadom a liszthez és a többi hozzávalóhoz.Köszönöm hogy szóltál,azt hiszem kicsit módosítok a megfogalmazáson hogy egyértelmű legyen.
Üdv:Bogi:o)

lacabazz
lacabazz Sat, 2012-04-21 00:19

Abszolut nem tudok sutni fozni de ezt a pizzat mar vagy masfel honapja minden heten legyartom. Tehat: 1 deci tej+eleszto es akkor csak 0.8dl viz? En ugy ertelmeztem, hogy 1.8dl viz + kb 1 deci cukrozott tej elesztovel.
Ha mar itt jarunk tudnal ra javasolni valami paradicsomos feltetet? Egyszer mar probaltam de az eleg sz*r lett :|

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2012-04-21 17:09

A 180 ml folyadék összesen. Ez lehet tej, lehet víz ,lehet vegyesen bármilyen arányban.Ebből elveszel valamennyit az élesztőhöz.
Az olaszok pl. vízzel dagasztják én is gyakran csak vízzel készítem.
Mindenképp jó lesz a tészta.
Paradicsom szószt én eddig mindig csak rögtönöztem.
Itt a Nosalty-n nagyon jó ötletek vannak a paradicsomszósz kategóriába. Csak írd be a keresőbe.
Üdv:Bogi

evaneo
Oli(E)va / evaneo Fri, 2012-03-23 21:46

Most van a sutoben, fel oraig kerestem egy gyors vacsora receptet...Nagyon koszi, megmentettel :) Haat igen, elfoglalt, munkabajaro haziasszonyok megertjuk egymast... Es finomsagos :)

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2012-03-24 15:10

Szia!
Örülök hogy tetszett az ötlet.
Én ugyan itthon vagyok négy gyerkőccel de én is gyakran időhiányban szenvedek.
Minden tiszteletem a tiéd és a hozzád hasonlóké akik dolgoznak és a családjukról is gondoskodnak.
Szép napot!
Bogi:o)

Emoke1987
Emoke1987 Thu, 2012-03-08 15:24

Egyszerűen fantasztikus ez a recept! Már régóta kerestem hasonlót és végre megtaláltam! Pont a család ízlésének megfelelő! Köszönöm!!!

kapitalista
Lorem Ipsum / kapitalista Wed, 2012-01-18 15:55

Ma épp ezt ebédeltem, Lusta Dick - üzemmódban: saját tészta helyett a PM -ben vettem pizzatésztát, azonban így is kifogástalan volt.

bogi0212
bogi0212 Wed, 2011-11-23 20:48

Ma megsütöttem és nagyon finom lett, csak picit vastagra sikerült a tészta...A szalonnát sonkával helyettesítettem és még pluszban raktam rá kukoricát és pepperonit is. Köszi a receptet. Ja és szuper,hogy nem kell keleszteni :D

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2011-11-23 21:03

Szia bogi0212!
Örülök hogy jól sikerült.Én tegnap tonhalasat csináltam,kapros tejfölös alappal.
Az is jó volt.
Üdv:Bogi:o)

lizabennet
lizabennet Wed, 2011-02-02 11:36

Szerintetek ki lehet valtani az elesztot szodabikarbonaval? Elesztomentes kenyeret sutottem, onnan az ihlet.
Köszi!

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2011-02-02 11:53

Kedves Liza!
Pizzánál még sosem használtam szódabikarbónát de lepényeknél igen.
Tulajdonképpen hasonló.Ha neked kenyérnél bevált próbáld ki ennél a receptnél is.
Aztán írj milyen lett.Üdv:Bogi

Zúza
Zúza / Zúza Wed, 2010-12-29 14:35

Mi ezt úgy hívjuk, hogy Pompos Pizza :) Hmmmm, és nagyon szeretem!
A bazsalikomot, és az olaszos fűszertársait nem szoktam rátenni, mert ez egy igencsak magyaros eledel. Ettől függetlenül biztos így is finom.

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-12-29 17:20

Szia Zúza! Én Kiki töki pomposát szoktam csinálni az is fincsi.:)

Zúza
Zúza / Zúza Wed, 2010-12-29 17:36

Persze, pompost is szoktam készíteni, de a Pompos Pizza az máááás :) Mármint a tésztája...

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-12-29 17:38

Igen tudom!Nekem az az igazán magyaros.Mindegy....ez csak egy változat pizzára!Általam.Puszillak!

631
finomliszt 30 dkg
élesztő 2.5 dkg
víz 180 ml
olívaolaj 1 ek
cukor 0.5 teáskanál
2 kk
tejföl 175 g
császárszalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
trappista sajt 15 dkg
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint