r
Nosalty Logó

Pizza Atos tejfölösen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizza Atos tejfölösen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pizzatésztához

A feltéthez

Összesen 1256 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pizzatésztához

A feltéthez

Összesen 5015 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pizzatésztához

A feltéthez

Összesen 209 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3794.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    2681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 1256 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185 g

Zsír

  • Összesen
    268.2 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15179.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1872 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    10725 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1299.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1594 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1403 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    2010 micro
  • β-crypt
    170 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2165 micro
Összesen 5015 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    321 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

A pizzatésztához

A feltéthez

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a cukrot, és elkeverjük. A közepébe kis mélyedést készítünk, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntünk a langyos vízből annyit, amennyi a mélyedésben elfér, és az ujjunkkal belehúzunk egy keveset a lisztből is. 10 percig állni hagyjuk, amíg az élesztőnk felfut.
  2. Ezután elkezdjük összeállítani a pizzatésztát: hozzáöntjük az olvasztott vajat (vagy az olajat), és apránként a maradék langyos vizet is. Kézzel vagy robotgéppel kb. 10 perc alatt készre dagasztjuk, majd letakarva meleg helyen 1 órán át kelesztjük, hogy a tésztánk a duplájára nőjjön.
  3. Ez idő alatt előkészítjük, és felaprítjuk a feltéthez valókat, és a sütőt is bemelegítjük. A sonkát, a szalámit, a bacont csíkokra vagy kockákra vágjuk, a paradicsomot és az olajbogyót felkarikázzuk, a paprikát feldaraboljuk, a medvehagymát (vagy a zöldhagyma szárát) vékonyra szeleteljük, a sajtot lereszeljük.
  4. Amikor a pizzatésztánk kellőképpen megkelt, egy tepsit vékonyan kivajazunk, majd a tálból olajos kézzel a tepsi közepére borítjuk tésztát, és szépen egyenletesen minden irányba kihúzogatjuk, hogy az egész tepsit beborítsa. Ne lapogassuk, vagy nyomkodjuk le a kezünkkel a tésztát, mert akkor keményre sül. Hagyjuk lazán, nem baj, ha kissé egyenetlen a felülete, a sütőben még úgyis emelkedni fog. Ha kerek pizzákat szeretnénk készíteni, akkor úgy is formázhatjuk a tésztánkat, 4 egyenlő részre elosztva.
  5. Egy kanállal rákenjük a tészta tetejére a tejfölt, majd tetszés szerint rápakoljuk az összes előkészített feltétnek valót, és végül rászórjuk a sajtot.
  6. Előmelegített sütőben sütjük. Tálaláskor négyzet- vagy háromszög alakúra szeleteljük, és a szeletekre ketchupot teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6781
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 06.

Ajánló

Ha pizzaszósszal készítjük tejföl helyett, akkor keverjünk össze 30 dkg paradicsomot (vagy sűrített paradicsomot) 1 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal,bazsalikommal és pár csepp olajjal, majd ezt a szószt kenjük a pizzatésztára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc pizzériánkból többször is rendeltük már ezt a fajta pizzát, ami Pizza Atos néven fut mifelénk, és a következő feltét található rajta: paradicsom, sonka, szalámi, kukorica, paprika, olívabogyó, sajt.  A napokban gondoltam egyet, és magam is megpróbáltam elkészíteni. Az eredmény nagyon finom lett, és mivel egy egész tepsivel sütöttem, a Párommal kétszer is bőven jóllaktunk belőle.  A feltétnek valókat kibővítettem baconnel és a fagyasztóban lapuló medvehagymával (hogy színesítsem az összképet, és valami zöld is kerüljön a tetejére), valamint pizzaszósz helyett tejföllel kentem meg a tésztát, mert életem párja sajnos nem ehet túl paradicsomos vagy túl fűszeres dolgokat, így leginkább neki kedveztem ezzel a módosítással.  Természeten, aki úgy szeretné, pizzaszósszal is elkészítheti.

Hozzávalók

A pizzatésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek