r
Nosalty Logó

Pizza 4 főre

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
83011231992
Pizza 4 főre
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tészta

A szósz

A feltét ízlés szerint

Összesen 1569 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tészta

A szósz

A feltét ízlés szerint

Összesen 6269 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tészta

A szósz

A feltét ízlés szerint

Összesen 212 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2996.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    1430 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1229 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 1569 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.3 g

Zsír

  • Összesen
    151.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11986.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    444 mg
  • Kálcium
    2119 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    651 mg
  • Foszfor
    2978 mg
  • Nátrium
    5721 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    985.5 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1162 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    956 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    781 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    4914 micro
  • β-crypt
    355 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    2825 micro
Összesen 6269 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    4825 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 212 Kcal

Hozzávalók

A tészta

A szósz

A feltét ízlés szerint

Elkészítés

A tészta

  1. Felfuttatjuk az élesztőt. A 3 dl tejet megmelegítjük (langyosra, nem kell hogy forró legyen), elkeverjük a mézzel (ezt lehet helyettesíteni cukorral (1,5ek)) és az élesztővel, amit előtte összetörünk apróbb darabokra. Ezt követően belerakjuk egy kisebb edénybe, és 5 percig lefedve hagyjuk. Ha habos a teteje, akkor jól felfutott, lehet beleönteni a második lépésben összeállítottak közé.
  2. Összekeverjük a lisztet (ha csak pont egy kiló lisztet vettünk, akkor egy keveset hagyjunk meg abból a célból, hogy azon gyúrhassuk meg a tésztát), az olajat, a sót és a tojást, valamint a felfuttatott élesztőt, majd finoman adagoljuk hozzá a vizet, vigyázzunk rá, hogy ne adjunk hozzá túl sokat, mert akkor sokkal nehezebb lesz dolgozni vele. Ha mégis megborult, akkor ez esetben több lisztet kell hozzáadni.
  3. Megdolgozzuk a tésztát, jól átgyúrjuk, és egy cipószerűt alkotunk belőle, majd lefedve félrerakjuk fél-egy órára. Tipp: Ha melegebb helyre rakjuk, akkor gyorsabban kel, de én akkor is szívesebben várok vele egy órát. Viszont túl meleg helyre se rakjuk (például konvektor tetejére!
  4. Az 1 óra elteltével kivesszük, és kevés liszten még picit gyurmázunk rajta, majd 4 egységes részre vágjuk.

A szósz

  1. Előfűtjük a sütőt. Mivel nekem semmilyen szám, se hőfok, se fokozat nincs a sütőmön, így én azt tanácsolom közepes állásba rakjuk (cirka 180 fok).
  2. A receptben felhasznált alapanyagok, a számomra legegyszerűbb paradicsomos alaphoz valók. Csak összekeverjük őket (1 doboz paradicsomszósz meg a fűszerek), itt ízlés szerint lehet még bele sót meg borsot rakni, esetleg majorannát, rozmaringot vagy őrölt chilipaprikát.
  3. Sütőrácson sütőpapírra rakjuk a kivasalt pizzatésztát. A szélébe sajtot lehet rakni, csak akkor hajtsuk rá a szélén a tésztát. Mehet rá a paradicsomszósz, majd a feltét. Ez mindenki számára lehet egyedi, a leggyakoribbak a sonka, gomba, kukorica, sajt vagy sonka, bab, szalámi, kukorica, jalapeno, sajt, de a tenger gyümölcse mix, olívabogyóval és sajttal a tetején is jó választás tud lenni.
  4. Sütési idő 12-15 perc.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4095
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizza 4 főre
83011231992 1 recept

Egyik kedves barátom adta az ötletet, hogy miért nem készítek pizzát, majd adott hozzá egy receptet, ellenben az a tésztarecept nekem nem volt eléggé átütő, így kicsit megformálva, alapanyagok módosításával saját ízvilágom szerint módosítottam.

Hozzávalók

A tészta

A szósz

A feltét ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek