r
Nosalty Logó

Pisztáciás-fehércsokis Pavlova eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Pisztáciás-fehércsokis Pavlova eperrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pavlova

Krém

Összesen 639 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pavlova

Krém

Összesen 2551 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pavlova

Krém

Összesen 232 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 639 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    143.2 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1734.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.8 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    854 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    831 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 2551 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Pavlova

Krém

Elkészítés

Pavlova

  1. A tojásfehérjéket habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, közben folytatjuk a keverést. Hozzáadjuk a reszelt fehér csokoládét, a felaprított pisztáciát, a kukoricalisztet és a borecetet. Óvatosan elkeverjük.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal halmokat rakunk a masszából. Két evőkanál egy adag. Ebből a mennyiségből nekem 7 db lett.
  3. 150 fokon 35-40 percig sütjük, előmelegített sütőben. Amikor kész, nyitott sütőajtó mellett hagyjuk kihűlni.
  4. Az epret villával kicsit összetörjük. Porcukorral édesítjük, ha szükséges. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk az áttört epret.
  5. A kihűlt habcsókok tetejét kissé benyomjuk, ahogy bereped a teteje, ebbe a kráterbe töltjük az epres tejszínhabot. Díszítjük fehér csokoládé forgáccsal, aprított pisztáciával és eperrel.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1404
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 19.

Ajánló

Fogyasztás előtt kell összeállítani a desszertet! Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, variálható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pisztáciás-fehércsokis Pavlova eperrel
Nyuszikutya 51 recept

Bill's kitchen, egy ausztrál séf Londonban című műsorában láttam ezt az egyszerűen elkészíthető desszertet. A ropogós habcsók a krémes eperrel és a pisztáciával fantasztikus ízélmény!

Hozzávalók

Pavlova

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!