r
Nosalty Logó

Piskótába szaggatott túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Piskótába szaggatott túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A túrós krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1097 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A túrós krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5489 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A túrós krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 269 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2155.7 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    203 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 1097 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165 g

Zsír

  • Összesen
    210.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10778.3 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    2021 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    3886 mg
  • Nátrium
    2037 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.7 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1048 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1775 micro
Összesen 5489 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.8 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrós krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a 6 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Elkészítjük a túrós krémet. A túrót, tojást, cukrokat, citromhéjat, búzadarát, mazsolát összekeverjük. A piskóta masszából is 6 evőkanállal hozzárakunk.
  5. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztánkat. A túrókrémet kanál segítségével rászaggatjuk.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk kb 45-50 percig sütjük.
  7. Ekkor kivesszük és tetszés szerint pár teáskanál lekvárt rakunk a tetejére, majd pár percig tovább sütjük, amíg készre nem sül. Tűpróbát végezzünk!
  8. Ha kihűlt porcukrozva tálalhatjuk, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9476
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Ajánló

Akár egy finomfőzelék, palócgulyás, kelkáposztafőzelék vagy zöldséges lebbencs után klassz kis desszert lehet! A receptek megtaláhatók nálam!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, puha édesség. Én vegyesen használtam barack, és szilvalekvárt hozzá. A túró kissé le fog süllyedni, de ettől nem veszt az értékéből, a végére nagyon finom desszert sül ki belőle! A lányom mikor megkóstolta, szűkszavúan ennyit mondott: "anya, ez finom....!!"

Hozzávalók

A piskótához

A túrós krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek