r
Nosalty Logó

Piros ribizlis muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Piros ribizlis muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 510 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2041 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 254 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 510 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1586.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.1 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 2041 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 254 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ribizlit megmossuk, lecsöpögtetjük, és leszemezzük.
  2. A tojást a cukorral és az olajjal kikavarjuk.
  3. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a szódabikarbónát.
  4. A két részt összeforgatjuk.
  5. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk lassanként a tejet.
  6. A formába papírt teszünk vagy kikenjük margarinnal.
  7. Teszünk a masszából egy evőkanálnyit a formákba, és szórunk rá pár szem ribizlit.
  8. Rákanalazzuk a maradék tésztát, és a végén a tetejére szórjuk a maradék ribizliket.
  9. Előmelegített sütőben megsütjük.
  10. Tűpróbával ellenőrizzük.
  11. A formákban hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 25785
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piros ribizlis muffin
Andi80_ 380 recept

A kertünkben van egy kis ribizlifa, ami még csak két éves. Kevéske termése volt még, aminek egy részét felhasználtam a Ribizlis-túrós rácsos süti elkészítéséhez, a másik feléből pedig ezek a muffinok sültek (16 db). Remélem jövőre már sokkal több gyümölcs terem rajta, és jó sok finomság fog készülni belőle, ugyanis a babócám a banán kivételével nem igazán eszi meg a gyümölcsöket, de amikor már egymás után a második muffint is elmajszolgatta, nagyon de nagyon boldog voltam. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek