r
Nosalty Logó

Piros pestós-virslis kelt tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Piros pestós-virslis kelt tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1943 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 9721 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 342 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4111.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    2519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    144 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    682 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    662 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 1943 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    284.2 g

Zsír

  • Összesen
    568 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20558.6 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    566 mg
  • Kálcium
    3528 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    3367 mg
  • Nátrium
    12596 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    842.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3409 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    792 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1207 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 9721 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 342 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához: tálba tesszük a lisztet, a tojásokat, cukrot, sót, margarint, vajat.
  2. Egy bögrébe teszünk: 2 dl langyos tejet, bele a teáskanálnyi cukrot, a belemorzsolt élesztőt és hagyjuk felfutni. A felfutott élesztőt beleöntjük a tálba, majd el kezdjük összedolgozni, szükség szerint langyos tejjel és liszttel segítve, hogy alaposan kidolgozott, jól összeálló tésztát kapjunk. Liszttel leszórva, konyharuhával letakarva langyos helyen hagyjuk megkelni a duplájára.
  3. A tésztát három cipóba vesszük, átgyúrjuk, és hagyjuk pihenni legalább 15 percig, letakarva.
  4. Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra, és a pesto egyharmadával megkenjük, ráteszünk hosszában egymás mellé két darab virslit, majd ennek közvetlen a tetejére is kettőt (úgy néz ki, mintha két pár lenne egymás tetején). A virslire hosszában teszünk 3-4 db 3-4 cm-es hosszú, csíkokra vágott trappista sajtot is, így tekerjük fel a lehető legszorosabban és úgy, hogy két oldalát az első tekerésnél behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.
  5. Mind a három cipót így töltjük meg, és margarinnal kissé kikent tepsibe téve tett sütőpapírra tesszük, a tetejüket olvasztott margarinnal kenjük meg, és szórjuk meg szezámmaggal is.
  6. Előmelegített sütőbe téve aranybarnára sütjük (sütőtől függ!!), kiszedjük, hagyjuk kissé hűlni, majd szeleteljük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1818
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 24.

Ajánló

Egy jó zöldséges meleg leves után: karfiol leves, zöldborsóleves csipetkével, tárkonyos zöldbableves, ki mit szeretne.... (lebbencsleves nálunk) nagyon finom második fogás volt és laktató is. De délután finom friss tejjel fogyasztva is nagyon finom. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piros pestós-virslis kelt tészta
Éva-Anyóca 350 recept

Jó hideg van, február közepe, hóesés, még mindig szükség van a finom, házi készítésű kelt ételekre, illatukra, ízükre -és ezt most kivételesen a jelenleg nálunk befutott piros pestóval szerettem volna megtölteni. Virsli mindig van a hűtőben, ez egy otthon lévő mentőöv,- más húsféleségem nem volt, - így azt tettem rá, sőt: négy-öt db, 3-4 cm-es trappista sajtdarabot szintén hosszában a virslikre rakva, ami kissé megolvadt a sütés közben, de nem tűnt el benne, és nagyon finom lett a megkelt piros pestós- virslis-sajtos kelt tészta. Tehetünk bele :  gépsonkát felcsíkozva, főtt-füstölt sonkát felcsíkozva, kinek milyen ötlete van, és hozzávalója, vagy bacon is, lehet sült csirkemellfilé felcsíkozva... ötlet és otthoni hozzávalófüggő a töltelék. :-) A család második fogásnak ette lebbencsleves után - ami meg maradt,  délután friss tejjel.:-) A szezámmag a sütés után azért nem látszik, mert a lányom szereti, és véletlenségből mind "lepergett" róla.:-) Nagyon finomra sikerült, elfogyott. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek