r
Nosalty Logó

Piros keksztorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oros Kata
Piros keksztorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tészta elkészítése

krém elkészítése

összeállítás

Összesen 865 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tészta elkészítése

krém elkészítése

összeállítás

Összesen 6918 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tészta elkészítése

krém elkészítése

összeállítás

Összesen 396 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 865 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    495.2 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    999 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3202.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1057 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.7 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1960 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1926 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 6918 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

tészta elkészítése

krém elkészítése

összeállítás

Elkészítés

tészta elkészítése

  1. A liszteket a hideg vajkockákkal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a tojással elkeverjük a festéket, kevés kell, egy fogpiszkáló hegynyi), és nagyon gyors mozdulatokkal selymes tésztává gyúrjuk. Lapos, szögletes alakúra formázzuk, és fóliába csomagolva 1 órát hűtőben pihentetjük.
  2. 3-4 milliméter vastagságúra kinyújtjuk, szív alakú sablont (papírból kivágott sablon) ráteszünk, éles késsel körbevágjuk. 3 db-ot készítünk belőle.
  3. 180 fokos sütőben 8 percig sütjük. Nem légkeveréses.

krém elkészítése

  1. A csokoládét (ha nem pasztilla) kicsi darabokra törjük. Az epret leturmixoljuk, hozzáadunk 2 evőkanál tejszínt. Felforraljuk, és a csokoládéra öntjük, várunk egy percet, majd addig keverjük, amíg a csoki felolvad, és szép sima krém lesz.
  2. A mascarponét kézi mixerrel kikeverjük, ne legyen hideg, majd ha csokikrém kihűlt, hozzáadjuk.
  3. A tejszínt habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a mascarponés-csokis krémhez keverjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük. Majd habzsákba rakjuk, sima vagy csillagcsöves.

összeállítás

  1. Amikor a tészta kihűlt, első réteg tésztára nyomunk krémet úgy, hogy mindenhova jusson. Jön rá a második réteg tészta, szépen óvatosan, nem kell rányomni, erre is krém, harmadik tészta ennek is a tetejét krémmel díszítjük.
  2. Majd telerakjuk piros gyümölcsökkel (málna, eper), csokiból készült szívekkel díszítjük.(ezeket is én készítettem temperált, színezett fehér csokoládéból). Jól mutat még rajta 3-4 db macaron is (erre most sajnos nem volt időm).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 24 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 837
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 08.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Oros Kata 1 recept

Már többször készítettem keksztortát, szám alakút, szív alakú étcsokisat, a család nagyon szereti, ezért gondoltam, hogy most egy piros változatát mutatom itt be.

Hozzávalók

tészta elkészítése

krém elkészítése

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!