r
Nosalty Logó

Pirítottbrokkoli-krémleves cheddar sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Pirítottbrokkoli-krémleves cheddar sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1393.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5573.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    3311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1271 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4283 micro
Összesen 1036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, mossuk, hagyjuk szűrődni.
  2. A brokkolit egy tepsibe szórjuk, megszórjuk kb. 1 ek olajjal, sóval, borssal fűszerezzük. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
  4. A maradék olajat felforrósítjuk. Rászórjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet, és további 1 percig dinszteljük.
  5. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a brokkolit. Felfőzzük, és lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 20 percig főzzük.
  6. Hozzáadjuk a tejszínt és a sajtot. Keverjük, míg a sajt elolvad. Botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 825
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy egyszerű és nagyon finom leves. A levest különlegesebbé tehetjük, ha a tejszínnel és a sajttal együtt 1 ek magos mustárt is hozzákavarunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek