r
Nosalty Logó

Pirított marhamáj hagymaágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Pirított marhamáj hagymaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 905 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1810 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2289.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    39 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    19872 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    237 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1199 micro
  • Kolin:
    1346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19792 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 905 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.4 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4578.2 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    3215 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    78 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    931.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    39744 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    474 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2398 micro
  • Kolin:
    2692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39584 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    1860 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1810 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3025 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3012 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat lehetőség megtisztítjuk a hártyáitól, az esetleges erektől, és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát felkarikázzuk nem túl vékonyra.
  3. Egy széles serpenyőben az olajat megforrósítjuk, beledobjuk a hagymát, és éppen csak üvegesre pirítjuk.
  4. Rátesszük a hagymára a májszeleteket, és jól megborsozzuk frissen őrölt borssal.
  5. 1-2 perc után megfordítjuk a májszeleteket, a másik oldalukat is borsozzuk, és tovább pirítjuk, sütjük nagy lángon.
  6. Párszor még megforgatjuk, míg szép színt kapnak.
  7. A legvégén megszórjuk a fűszerpaprikával.
  8. Tálalhatjuk, és csak a tányérokon sózzuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 36141
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 09.

Ajánló

Krumplipürével, salátával a legfinomabb...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pirított marhamáj hagymaágyon
Vicikó 251 recept

Szeretjük a májat minden formában. Legyen épp így, vagy rántva, vagy pl. hurkának is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek