r
Nosalty Logó

Pirított fokhagymás marha zöldspárgával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
dnbsoldiers
Pirított fokhagymás marha zöldspárgával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1578 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 395 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5477.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    1897 mg
  • Nátrium
    2758 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    780.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2575 micro
Összesen 1578 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst mossuk meg, szárítsuk le papírtörlővel és vágjuk 6-7 mm vastag darabokra. A spárgákról törjük le az alsó, fás szárakat (két végénél megfogjuk, meghajlítjuk, és ahol eltörik onnantól friss).
  2. A felvágott húst keverjük össze két evőkanálnyi hoisin szósszal, és pácoljuk 15 percig szobahőmérsékleten.
  3. Egy wokba hevítsük fel az olajat és dobjuk bele a húst, az apróra vágott fokhagymával együtt. Pirítsuk barnára kb. 3-5 perc alatt. A végén kóstoljuk meg a húst. Ha rágós, öreg a hús, akkor érdemes egy kis vízzel felöntve párolni, amíg meg nem puhul. Ha kész, vegyük ki és tegyük félre.
  4. A zöldspárgát tegyük a wokba és pirítsuk 1 percig, azután adjunk hozzá ½ bögre vizet, és lefedve pároljuk 2 percig. Ne főzzük szét, mert a spárga akkor jó, ha ropogós marad.
  5. A hús mehet vissza a wokba. Adjuk hozzá a maradék hoisin szószt, keverjük össze és főzzük 1-2 percen át. Ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal, forgassuk össze a kesudióval.
  6. Tálaljuk rizzsel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6501
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dnbsoldiers 26 recept

Új szerelmem a hoisin szósz és az örök kedvenc zöldspárga nagyon jól passzol ízben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek