Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított dara recept

hozzászólások (8)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 397 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1589 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 279 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tsabee
tsabee Mon, 2014-02-03 14:18

Feleségem dolgozik, gondoltam veszek fagyasztott szilvás gombócot a gyerekeknek, azt én is megfőzöm. Csak ahhoz kellett valami és mivel go.. a barátom találtam ezt a receptet. Először bepánikoltam amikor ráöntöttem a vizet és egy nagy gombóc lett belőle, de gondoltam, ha azt írod, hogy szemekre esik szét, akkor biztosan úgy van. Úgy lett, elég sokáig kellett kevergetni, de nem mertem nagy hőfokon, végül nagyon finom lett, majdnem elfelejtettem, hogy gombóc is van hozzá :). Köszi, tsabee.

Incike81
Incike81 / Incike81 Tue, 2013-08-13 12:49

Nekem sajnos nem sikerült jól,nem lett szemenként gurulós,inkább massza,de a kislányom így is szívesen ette. :) Ha már ilyen fura állagú lett,kevertem még bele ezt-azt,hogy "ehető" legyen. Biztosan jobban ment volna,ha jobban ismerem ezt az ételt,én ilyet még nem ettem sose :)

Bettike0930
Bettike0930 Thu, 2011-12-15 12:31

Túrógombóchoz készítettem, finom volt. Jó hogy az ilyen egyszerű recepteket is meg lehet találni, mert kezdőként még ha tudom is hogyan kell az arányokat sajnos nem. :) Köszi a feltöltést!

zsuzsi965
zsuzsi965 Fri, 2010-07-02 14:02

Gyerekkoromban a mamánál szilvalekvárral ettük. Meg volt még egy kaja, a mama stercnek hívta, azóta sem találkoztam vele, anyukám sem emlékszik rá, hogy kell csinálni. Az sem volt ennél bonyolultabb, de igazi finom szénhidrátbomba parasztkaja.

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Tue, 2011-10-18 01:28

A sterc egy Sopron környéki étel, az alapja pirított liszt, amit ugyan úgy kevés vízzel engedsz fel mint a pirított darát. A gyakrabban készített verzió a babsterc, ahol babot enyhén sós vízben megfőzünk, és ezzel a főzővízzel engedjük fel a lisztet, majd a megfőtt babot is belekeverjük.

Szóval a lényeg: a sterc ugyan az mint a pirított dara, csak lisztből! (nem kell alá zsiradék, szárazon kell pirítani)

zederta
ze(n)derta / zederta Mon, 2010-07-05 09:31

szia Zsuzsi!
én is kipróbálom szilvalekvárral. biztosan nagyon finom!
az biztos, hogy szénhidrátban szegény diétába sehogysem lehetne belepasszítani ezt az ételt ;-)
üdv,
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-04-19 10:50

a napokban kandíroztam gyömbért, és maradt még egy kis gyömbérszirupom. kevertem belőle a darába, és nagyon finom karácsonyi ízt adott neki. :)

zederta
ze(n)derta / zederta Mon, 2010-04-19 14:54

kedves Liliana!
nagyon jó ötlet! szinte az orromba érzem az illatát és a számban érzem az ízét.
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

397
búzadara 1 bögre
0.25 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
víz 2.5 dl
cukor 3 ek
fahéj 1 tk