r
Nosalty Logó

Pirított currys csicseriborsó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pirított currys csicseriborsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1831 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    901 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4519 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1542.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    828 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1451 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3603 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1831 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2586 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd másnap majdnem készre főzzük.
  2. Eközben a répát megmossuk, megtisztítjuk, felcsíkozzuk. (Aki nem akar kínlódni vele, az le is gyalulhatja.)
  3. A paradicsomevet felmelegítjük, sózzuk, borsozzuk, és a répát belerakjuk.
  4. 30 percig alacsony lángon összefőzzük őket, majd a zabpehelyliszttel besűrítjük.
  5. A fokhagymát megpucoljuk, és egy kés lapjával összenyomjuk.
  6. A lecsöpögtetett csicseriborsót olajon a fokhagymával, curryporral és sóval világosbarnára pirítjuk.
  7. A paradicsommártást ráöntjük, kicsit összemelegítjük.
  8. A crém fraichet a tejföllel kikeverjük, és azzal tálaljuk az ételünket. Megszórhatjuk kis snidlinggel vagy zsázsával.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1844
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 01.

Ajánló

Tálalhatjuk még zsenge zöldborsóval is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újabb currys étel a palettámon. Vegetáriánus, fehérjében gazdag.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?