r
Nosalty Logó

Pinsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Pinsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tészta

a kolbászos-mozzarellás-cukkinis feltét

a lila szőlős-diós feltét

Összesen 438 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tészta

a kolbászos-mozzarellás-cukkinis feltét

a lila szőlős-diós feltét

Összesen 3493 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tészta

a kolbászos-mozzarellás-cukkinis feltét

a lila szőlős-diós feltét

Összesen 225 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1483.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1737 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 438 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.9 g

Zsír

  • Összesen
    197.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11869 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1582 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    742 mg
  • Foszfor
    1999 mg
  • Nátrium
    7401 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    820.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    871 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2818 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    3705 micro
Összesen 3493 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    881 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

a tészta

a kolbászos-mozzarellás-cukkinis feltét

a lila szőlős-diós feltét

Elkészítés

a tészta

  1. A háromféle lisztet az instant élesztővel egy nagy tálban elkeverjük. Hozzáadjuk a víz háromnegyedét, és a kézi habverő dagasztófejét használva 8-10 percig dagasztjuk.
  2. Hozzáadjuk a sót, és 3 percet dagasztjuk, majd az olívaolajat is beleöntjük, és további 2 percet gyúrjuk. Végül jöhet a maradék víz, és még 5-6 perc dagasztás.
  3. A tésztát ezt követően konyharuhával lefedjük, és 30 percet pihentetjük, majd folpackkal lefedve legalább egy napra a hűtőbe tesszük kelni.
  4. Másnap lisztezett nyújtódeszkára tesszük a tésztát, és négyfelé osztjuk. A négy tésztaadagot gombócokká formázzuk, majd lisztes kézzel-sodrófával ovális formájúra nyújtjuk.

a kolbászos-mozzarellás-cukkinis feltét

  1. Két pinsát paradicsomosan készítünk el: a tetszőlegesen fűszerezett paradicsomszósszal megkenjük a tésztákat, majd megszórjuk kolbászdarabkákkal, cukkinicsíkokkal (hámozóval vágjunk hosszú, vékony szeleteket) és lilahagyma-karikákkal.
  2. A két szőlős pinsához a szőlőket félbevágjuk, és egy tálkába tesszük. Hozzáöntjük az olívaolajat és a balzsamecetet, sózzuk-borsozzuk, alaposan összeforgatjuk, majd a tésztákon szétoszlatjuk. A pinsákat megszórjuk fenyőmaggal és dióval (ha nem friss a dió, csak sütés után rakjuk rá), és ráreszeljük a pecorino sajtot.
  3. A pinsákat 225°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 12-15 perc alatt készre sütjük.
  4. Tálaláskor a paradicsomosra rátépkedjük a bivalymozzarellát, majd mindkét félét bőségesen megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 11890
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pinsa
Rosanics Petra 313 recept

Idei olaszországi nyaralásunk előtt soha még csak nem is hallottam a pinsáról - Rómában azonban volt alkalmam megkóstolni, és azóta kicsit beleástam magam a témába. A puding próbája azonban ugye az evés, így pedig nem is lehetett kérdés, hogy ki is kell próbálnom. A végeredményben pedig nem is csalódtam, mert bár a munkahelyi sütő nem nápolyi kemence, de minden más nagyon rendben volt - a tészta jól hozta a pizza és a focaccia közti átmenetet, és a feltétekkel is maximálisan elégedett volt mindenki! 

Hozzávalók

a tészta

a kolbászos-mozzarellás-cukkinis feltét

a lila szőlős-diós feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek