r
Nosalty Logó

Pingvin szelet Boszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Pingvin szelet Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 728 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5800 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 312 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 728 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    353 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7198.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1487 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    742 mg
  • Foszfor
    2904 mg
  • Nátrium
    1834 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.9 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1386 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1327 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1612 micro
Összesen 5800 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 312 Kcal

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és kimérünk mindent. Egy gáztepsit kikenünk margarinnal, és beszórjuk liszttel.
  2. A tojásfehérjéta sóval, citromlével és a cukorral jó keményre felverjük. Egyenként belekeverjük a sárgáját és avizet. Beleszórjuk a liszt, sütőpor és kakaó keverékét, és jól eldolgozzuk.
  3. Ha ezzel kész vagyunk, beleöntjük a tepsibe, és betesszük a 190 fokra bemelegített sütőbe.
  4. Sütjük kb. 15-20 percig A megsült piskótát kihűlés után félbevágjuk.
  5. A krémhez a jól lehűtött tejszínt az aromával elkezdjük felverni, majd ha már szépen áll, beleöntjük a zselatinfixet, és az előírásnak megfelelően járunk el.
  6. A mázhoz egy lábasban felolvasztjuk a margarint, és beletesszük a csokit, és jól lehűtjük.
  7. A tepsibe betesszük az egyik lapot, és rákenjük a krém felét. Erre a máz kb. harmadát, és jól elkenjük, majd a krém második felét is rátesszük, végül befedjük a másik tésztalappal.
  8. Kicsit betesszük a hűtőbe dermedni, majd a maradék mázat rákenjük, és mehet vissza a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x42
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 45508
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 09.

Ajánló

Ha valamilyen finom és könnyű desszertre vágyunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Rama receptjei között találtam már pár éve, de eddig csak 1x készítettem el. Köszönet a receptért! Itt volt az ideje újra elkészíteni. Nem bántam meg, mert nagyon finom, és a vendégeimnek is tetszett. A gáztepsim 25x35-ös, de én alacsonyabbra akartam, így 35x42-es tepsiben sütöttem. Nekem nem sikerült olyan szépen szeletelni, mint a Ramanál láttam, pedig a javasolt módon jártam el:  forró vízbe mártott és szárazra törölt késsel.

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek