r
Nosalty Logó

Pillekönnyű kakaós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
joppi
Pillekönnyű kakaós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tészta

töltelék

kenéshez

Összesen 744 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tészta

töltelék

kenéshez

Összesen 2971 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tészta

töltelék

kenéshez

Összesen 294 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 744 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    129.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2063.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 2971 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

kenéshez

Elkészítés

tészta

  1. A tejet langyosra melegítjük, beleteszünk 1 ek cukrot, és ebben futtatjuk meg az élesztőt. (Az instant élesztőt elvileg nem muszáj, azonban én csak ebben a módszerben bízom.)
  2. A lisztet összekeverjük a sóval, 2 ek cukorral, beleütjük a 2 tojást. A 10 dkg vajat megolvasztjuk, ezt is hozzákeverjük.
  3. Ehhez adjuk hozzá a megfutott élesztőt, majd az egész masszát egy fakanállal összedolgozzuk. Ha összeállt, kézzel tovább dagasztjuk. Egy könnyű, nem nyúlós, nem ragadós, de nem is kemény tésztát kell kapnunk. A liszttől függően elképzelhető, hogy még 5-10 dkg-ot dagasztás közben felvesz. Akkor jó, ha elválik az edény falától.
  4. Az edényt és benne a tésztát konyharuhával letakarjuk, szobahőmérsékleten legalább 1, de inkább 1,5 órát kelesztjük.
  5. Amíg kel, a töltelékhez összekeverünk 2 ek cukrot és az 1 ek kakaóport. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk.
  6. A tésztát olajjal vagy 2-3 dkg olvasztott margarinnal megkenjük, ízlés szerint őrölt fahéjjal meghintjük, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket.
  7. Feltekerjük, kb. 3 ujjnyi széles csigákat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsiben egymástól 3-4 cm távolságban elhelyezzük a csigákat. Én az alját összenyomkodom, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  8. Ezután egy tojást villával felverünk, és a csigákat egyenként a tojással megkenjük, így roppanósak és szép fényesek lesznek.
  9. Kb. 30 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 36891
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Semmi különös, szerettem volna az édesanyám-féle ízeket felidézni, így egy könnyed, nem túl cukros, kelt tésztás receptet kerestem. Mivel egyik sem tűnt pont olyannak, ezért több különbözőből variáltam össze ezt. A végeredmény kívül ropogós, belül pehelykönnyű finomság!

Hozzávalók

tészta

töltelék

kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!