r
Nosalty Logó

Pikáns vagdalt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Pikáns vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1451 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 242 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3262.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1421 mg
  • Nátrium
    1180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    899 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 1451 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    541 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst egy tálba öntjük, és ráütjük a tojást. Borssal, ételízesítővel ízlés szerint megszórjuk.
  2. A paradicsomot, hagymát, fokhagymát megpucoljuk és összeaprítjuk őket.
  3. Az összeaprított zöldségeket a húshoz öntjük, majd összedolgozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy egy kicsit összeálljon.
  4. Őzgerincformát kizsírozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd a fasírt alapot belenyomkodjuk, a tetejét pedig megszórjuk zsemlemorzsával.
  5. 180°C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2431
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel az átlagos fasírtot száraznak tartom, így úgy döntöttem, hogy pikánsabbá, szaftosabbá teszem a fasírtot. Nagy sikere lett, az egy rúd el is fogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek