r
Nosalty Logó

Pikáns sertéscsíkok szalmaágyon

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ágicámdrágám
Pikáns sertéscsíkok szalmaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2788 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3016 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 464 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.4 g

Zsír

  • Összesen
    205 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4867.9 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    2109 mg
  • Nátrium
    2025 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    720 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18093 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 2788 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1215 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst nagyon vékony csíkokra, falatkákra vágjuk.
  2. Az olajat, a darált paprikakeverékeket, a fűszerkeveréket összekeverjük, és beleforgatjuk a húst.
  3. Min. 1 napig hűtőben állni hagyjuk. Minél több napig áll, annyival jobban bepácolódik a hús.
  4. A bepácolt húst forró edényben (teflon, wook) hirtelen fehéredésig megsütjük, majd kevés víz hozzáadásával elkezdjük párolni. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és az egészet készre főzzük.
  5. A legvégén ízesítjük a ketchuppal, amelyet nem kell sajnálni, mert ettől éri el a végső, pikáns ízét.
  6. Hasábburgonyával vagy szalmaburgonyával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4471
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns sertéscsíkok szalmaágyon
Ágicámdrágám 31 recept

A pár héttel ezelőtti, nagyon jól sikerült balatoni kirándulás alkalmával ismerhettük meg ezt az igazán különleges, pikáns ételt, amelyet -kicsit saját szánk ízére alakítva- családunkban nagy sikert aratott. Kellemesen csípős és édes egyszerre. Akik szeretik a a különleges, egyedülálló ízeket, bátran próbálják ki, megéri!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!