r
Nosalty Logó

Pikáns omlós oldalas

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pikáns omlós oldalas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6882 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4375.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    3343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    429 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2488 micro
  • β-karotin
    6425 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 1722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    278.9 g

Zsír

  • Összesen
    571.6 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    233 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17502.6 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    391 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    2767 mg
  • Nátrium
    13373 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1789.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2575 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    1715 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    1171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9950 micro
  • β-karotin
    25698 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2280 micro
Összesen 6882 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az oldalast tetszés szerint daraboljuk. Egy tepsibe helyezzük őket, majd elkezdjük a fűszerekkel bedörzsölni. A fahéjat darabokra törjük, úgy kerül a pácba. A fokhagymát apró kockákra vágjuk, nem kell nagyon apróra, hiszen a hosszú sütés miatt teljesen össze fognak érni az ízek. A fűszerekkel bedörzsölt húst meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Ebben a pácban hagyjuk minimum fél órát, de lehet egy egész estét is.
  2. A vöröshagymát daraboljuk, közepes méretűre, ne túl kicsire, mert akkor megég és nem lesz szaftos. A sárgarépát megpucoljuk, és centis darabokra karikázzuk.
  3. Egy vaslábasba olajat vagy sertészsírt melegítünk, majd a felhevült lábasban a bepácolt húst megpirítjuk nagy lángon. Minden oldalát szépen egyenletesen. Hozzáadjuk a hagymát és a répát, ezt is hozzápirítjuk, majd ehhez a hagymás-répás húsos keverékhez hozzáöntjük a vörösbort, és 10 percig pároljuk benne. A végén hozzáadjuk az alaplevet, és a sütőbe helyezzük 160 fokra olyan 3 óra hosszára.
  4. A húst nem fedjük le a sütőben se fedővel, se fóliával. Azért figyelünk rá, hogy ha nagyon párologna el róla az alaplé, utána tudjuk pótolni, a húsokat néha megforgatjuk. A végeredmény egy extra omlós, szaftos hús, valami fantasztikus.
  5. A tepsiben maradt szaftból mártást készíthetünk. Leszűrjük, és kis lángon visszaredukáljuk, visszaforraljuk. Ez valami fantasztikus mártogatós lehet a húshoz.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5125
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elmondhatatlanul finom, ahogy a fűszerek különleges összhangot alkotnak a hússal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?