r
Nosalty Logó

Pikáns focaccia pepperonival és bogyókkal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
kicsivik
Pikáns focaccia pepperonival és bogyókkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    120 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5579.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    3716 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 2120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mély tálba öntjük a vizet, egyenletesen rászórjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a sót, a zöldfűszereket, az olívaolajat. Jól elkeverjük.
  2. Mehet bele a kétféle liszt, fakanállal közepesen kemény, homogén masszává összedolgozzuk. Ha nagyon ragad a tál oldalához, kevés liszttel ezen a ponton még lehet rajta segíteni. Meleg helyen, letakarva, 1 órát kelesztjük, annak ellenére, hogy expressz az élesztő.
  3. Közepes méretű tepsinket vékonyan kikenjük olajjal, majd ki(kukorica)lisztezzük, de csak az alját. Beleöntjük a tésztát, ellapogatjuk, a forma széleihez igazítjuk.
  4. Tetejére szórjuk az olajbogyót, belenyomkodjuk a tésztába.
  5. Begyújtjuk a sütőt, előmelegítjük. A keletkező hőből profitálva a gáztűzhelyre tesszük a letakart tepsit, dagadjon csak szépen az a focaccia.
  6. Betoljuk a forró csőbe, és megsütjük. Tűpróbát végezzünk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4284
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 10.

Ajánló

Szerintem sokkal gazdagabb a teljes lisztek ízvilága. Egy finom reggelihez vagy vacsihoz akár magában is vagy halványan megvajazva, szelet sajttal (én a füstölt parenyicára voksolok), roppanós fejes salátával, paradicsommal királyi eleség.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

A múzsám Kiki fűszeres focacciája volt. Ritka kivétellel minden kenyérfélét és péksüteményt teljes kiőrlésű lisztből sütök. Ha úgy gondolom, hogy a teljes kiőrlésű liszt erőteljesebb íze, szemcsésebb állaga és a sima liszttől eltérő sütési tulajdonságai veszélybe sodorhatják a  végkifejletet, akkor csak a finom búzaliszt kb. 1/3-át helyettesítem vele, ahogy most is tettem. A pepperoni lehet több is, ha bírjuk a csípőset. A kapribogyó elhagyható, ha nincs épp otthon. A fűszerezéssel is lehet ízlés szerint játszani. Természetesen hagyományos élesztővel is működik, én egy-két rossz tapasztalat után nem szívesen használom. A kukoricaliszt csak egy kis plusz, az is elhagyható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek