r
Nosalty Logó

Pikáns erdei gombaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Cindyke
Pikáns erdei gombaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1496 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5878.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1381 mg
  • Nátrium
    3434 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1215.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    224 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1496 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is áztassuk be hideg vízbe a szárított gombakeveréket. Ezután mossuk meg, majd vágjuk 4-bea csiperkéket, a kisebbeket elég csak félbe. Én a laskákat csíkokravágtam. Ha megvagyunk a gombákkal, jöhetnek a hagymák. A vöröshagymát apró kockákra felvágjuk, a fokhagymát pedig egyelőre megtisztítjuk.
  2. Kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymát, és közben megszórjuk rozmaringgal és kakukkfűvel, a sót később adjuk az ételhez.
  3. Ha szép üveges a hagyma, hozzáadhatjuk a beáztatott gombát, persze miután lecsöpögtettük. Most adhatjuk hozzá a fehér- és fekete borsot, plusz sózhatjuk. A fűszerek hozzáadása után fedjük le, és hagyjuk párolódni kb. 3 percig.
  4. Az időnk leteltével reszeljünk bele két gerezd fokhagymát, és jól pirospaprikázzuk meg, ugyanis attól lesz majdolyan szép pirosassárgás a levesünk.
  5. Keverjük meg,ezután pedigjöhet az étel pikantériája a bor.:) Egyelőre csak egy kicsit locsoljuk meg. Majd ismét hagyjuk magára.
  6. Ezután beletehetjük a felaprított gombákat, amiket borsozzunk, és a maradék borunkkal locsoljunkmeg. Ismét sózzuk egy picit meg, hogy a gombánk levet eresszen, és ebben a boros saját lében fődögélhessen.
  7. Ha már elgendő levet eresztett, beletehetjük a 2 leveskockát, innentől óvatosan a sózással, mert a leveskocka is sós.
  8. Majd egy pár perc eltelte után felengedhetjük a főzőtejszínnel, és belereszelhetjük a maradék fokhagymát. Hagyjuk egy picit főni, és ha túl sűrűnek találnánk, adhatunk hozzá egy kis vizet.
  9. Igazán finom, és valóban pikáns ízvilága van ennek a levesnek. Amit imádok benne, hogy a gombák egyben maradnak és a leve krémes.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 54997
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns erdei gombaleves
Cindyke 5 recept

Egy pécsi étteremben ettem először ilyen erdei gombalevest. Annyira megragadott az íze, hogy ha tehettem, ott ebédeltem, és a gombalevesüket soha nem hagytam ki. Úgy éreztem, ezt a receptet meg kell fejtenem. Úgy hiszem, sikeres volt a kísérlet.:) De muszáj megjegyeznem, hogy az étterem levese a mai napig verhetetlen!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek