r
Nosalty Logó

Pikáns cukkinilasagne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pikáns cukkinilasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 721 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3521.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    2371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1870 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    5795 micro
Összesen 360 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7043.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1124 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    4742 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    944.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3740 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    11589 micro
Összesen 721 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    6165 micro
  • Lut-zea
    1028 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinikat hosszában 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk.
  2. Grill alatt néha megfordítva fekete pöttyösre, ropogósra sütjük őket. A vékonyabb szeletek korábban készen lesznek, a vastagabbak pedig nem pirulnak annyira meg.
  3. Egy kb. 25x18x6 cm-es sütőedény aljára 2 ek. paradicsomszószt szétkenünk.
  4. Erre rakunk egy réteg ropogós cukkinit. Félretesszük.
  5. A bazsalikomleveleket letépkedjük a szárról, és fél centis darabokra felvagdossuk. Fel is tépkedhetjük őket, ha az jobban tetszik. Félretesszük.
  6. A salottahagymát apró kockákra vágjuk, és olajban üvegesre pároljuk.
  7. A fokhagymákat felszeleteljük, és a salottahagymára szórjuk. Együtt pároljuk pár percig.
  8. A maradék paradicsomszósszal felöntjük, sózzuk, borsozzuk. Átmelegítjük.
  9. Közben a sajtot lereszeljük.
  10. Rétegezzük a "lasagne-t": a cukkinira a hagymás paradicsomszósz negyedét rákanalazzuk. Megszórjuk összevágott bazsalikomlevél harmadával, majd a reszelt sajt negyedével.
  11. Újabb cukkiniszeleteket helyezünk a sajtra, az első réteg cukkini irányának megfelelően. Így könnyű lesz kiemelni a kész "lasagne-t".
  12. Még két réteget halmozunk rá a szószból, bazsalikomlevélből és sajtból, majd szószt kanalazunk rá, és sajttal szórjuk meg a tetejét. (A cukkiniből még így is kisül egy kis lé, de az már nem fogja túlságosan felhígítani a szószt, csak kitölti a széleken az üres helyet.)
  13. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük, és fél óra alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x18x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1715
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 25.

Ajánló

Salátával, pirítóssal, angol szokás szerint fokhagymás kenyérrel is párosíthatjuk. Vigyázat, a "lasagne" már eleve tartalmaz sok fokhagymát!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tésztamentes, erősen fűszerezett lasagne. Sajtimádók mozzarella szeleteket is rétegezhetnek bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek