r
Nosalty Logó

Pikáns csirke egészben sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Pikáns csirke egészben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2102 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 525 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    166.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1933.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1055 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2102 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét alaposan megmossuk és besózzuk. A pocakjába tömjük bele az egyik tisztított felezett vagy negyedelt hagymát (ahogyan befér). Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy hőállótálat olívaolajjal kikenünk és ebbe fektetjük a csirkét, itt pihentessük, ameddig elkészítjük a pácot.
  3. Egy mixer gépbe dobáljuk bele először a másik tisztított hagymát nyolcadolva és a fokhagyma gerezdeket negyedelve, majd pár másodperc alatt aprítsuk össze. Ekkor jöhet a kisebb darabokba vágott chili (aki kevésbé szereti az erőset, szedje ki a magokat belőle), az olívaolaj és a fűszerek. Ezekkel mixeljük tovább a pácot krémszerű állagúra.
  4. A csirkét sütőecset segítségével vonjuk be a páccal. Két meghajlított fogpiszkálót szúrjunk a mellére, hogy az alufóliát, amivel letakarjuk, eltartsa tőle és ne ragadjon hozzá.
  5. Így letakarva mehet a csirke a sütőbe másfél órára sülni. Közben 20-30 percenként kenjük át páccal. Az alufóliát csak az utolsó 10 percre vegyük le, amikor a bőrét megpirítjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30x4
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 492
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 27206
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 07.

Ajánló

Más fűszerezésű pácot is összeállíthatunk a csirkéhez: provanszit, magyarosat, nekünk ez a pikáns, kissé csípős változat ízlik a legjobban. Ha gyerekek is esznek belőle, akkor csak le kell húzni a bőrét és az alatta lévő omlós husit tálalni nekik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak a sütödékben lehet finom grillcsirkét kapni. Otthon is készíthetünk tökéleteset. Van aki sörösdobozra ülteti a csirkét, úgy süti. Nekem ez a megoldás kevésbé szimpatikus, hiszen, ha simán, fektetve készítjük, akkor is nagyszerűen megsül. A fő, hogy finom pácot keverjünk hozzá, amivel folyamatosan kenegetjük!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?