r
Nosalty Logó

Pikáns bakonyi húsleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maggi
Pikáns bakonyi húsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához és a díszítéshez

Összesen 291 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához és a díszítéshez

Összesen 1730 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához és a díszítéshez

Összesen 60 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1241 micro
  • β-karotin
    3366 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 291 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6316.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1713 mg
  • Nátrium
    3605 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2452.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2345 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    794 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    7444 micro
  • β-karotin
    20193 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3601 micro
Összesen 1730 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    692 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 60 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához és a díszítéshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket és a húst megtisztítjuk. A vöröshagymát, paprikát és a húst kockázzuk. A répákat karikára vágjuk. A gombát szára fennhagyásával szeleteljük.
  2. Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk először a paprikakockákat, majd pár perc után a gombaszeleteket, és tovább pirítjuk vele.
  3. Ha a gomba egy kis levet engedett, hozzáadjuk a Maggi Csípős Tyúkhúsleveskockákat, rövid keverés után jöhet a csirkemell, amit kb. 3 perc alatt jól körbepirítunk a fűszeres hagymás olajon.
  4. Felengedjük vízzel a gombás-húsos alapot, beforraljuk, majd alacsonyabb hőfokra vesszük a lángot alatta - éppen csak forrjon a leves.
  5. Pár perc múlva jöhetnek a répakarikák, amivel puhára főzzük a hozzávalókat.
  6. Közben felaprítjuk a petrezselymet, bekeverjük a galuska tésztáját, amibe beleszórjuk az aprított petrezselyem felét.
  7. Amikor a hús megpuhult, beleszaggatjuk a galuskát.Ha feljött a galuska a leves színére, pár perc elteltével, hőkiegyenlítéssel behabarjuk tejföllel az egészet.
  8. Tálaláskor a levest a frissen vágott petrezselyemmel díszítjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8134
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 07.

Ajánló

Hagyjuk egy kicsit hűlni, mert langyosan a legfinomabb. Könnyített verzióban, kevesebb tejföllel és galuska nélkül is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Maggi Csípős Tyúkhúsleveskocka eredeti magyar pirospaprikát tartalmaz. Egyszerű használatával a házias magyar konyha ízeit csempészhetjük fogásainkba. Egy kocka, és a teljes fűszerezés megoldva!

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek