r
Nosalty Logó

Pikáns almás-kapros csirkeragu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Pikáns almás-kapros csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 679 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1356 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    547.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 679 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2764.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1512 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1094.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    978 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1749 micro
Összesen 1356 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét nagyobb kockákra, a pórét vékonyabb karikákra vágjuk, a fokhagymát elkaparjuk. Egy tálba tesszük a húst, megsózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk a kakukkfüvet, és hozzáadjuk az elkapart fokhagymát. Összekeverjük, és állni hagyjuk, amíg az almát meghámozzuk és cikkelyekre vágjuk.
  2. Felhevítjük a libazsírt, ebben először a pórét röviden megfuttatjuk, majd hozzáadva a fűszerezett húst, az egészet kevergetve, a hús fehéredéséig pirítjuk,végül beletesszük a cikkelyekre vágott almát. Megszórjuk az ételizésítővel, aláöntünk ca. 1.5 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk az egészet.
  3. Miután elkészült a ragu, megszórjuk ca. 1 ek liszttel, és hozzáadjuk a tejfölt. Óvatosan megkeverjük, és egyet rottyantunk rajta. Tálaláskor ízlés szerint megszórjuk kaporral.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4286
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 18.

Ajánló

Burgonyapüré vagy párolt rizs illik hozza köretnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns almás-kapros csirkeragu
Marti48 317 recept

A hozzávalók adottak voltak, melyeket összekombináltam, gyorsan elkészíthető és finom étel lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek