r
Nosalty Logó

Pihe-puha lekváros bukta- Lekváros bukta 7.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pihe-puha lekváros bukta- Lekváros bukta 7.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1007 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4032 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 284 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1007 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2195 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    732.5 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 4032 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 284 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A következő sorrendben bepakoljuk a hozzávalókat a kenyérsütőgépbe: tej, olaj, tojás (az egész), liszt, cukor, só és a liszt közepébe az élesztő.(Természetesen a hagyományos módon, kézzel is összegyúrhatjuk a tésztát.) 1 óra 50 perces "Tészta" programon a gép dagasztja és keleszti a tésztát.
  2. A program lejárta után még egyszer kézzel átgyúrjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán fél centi vastag téglalap alakúra nyújtjuk.
  3. Kb. 7x7-es négyzeteket vágunk belőle (természetesen nem kell ragaszkodni ehhez a mérethez) és beleltöltjük a gyümölcslekvárt. (Legutóbb nem sütésállót használtam, csak sima dzsemet, és így sem folyt ki.)
  4. Palacsintaszerűen feltekerjük, a végeit és az alját kicsit benyomkodjuk, és magas falú, közepes méretű,sütőpapírral bélelttepsibe szorosan egymás mellé tesszük a buktákat.
  5. Étolajjal megkenjük a bukták tetejét és lassú tűzön, hideg sütőben (így lesz ideje megnőni és átsülni)kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 620
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 80597
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 19.

Ajánló

A kelt tészta kedvelőinek ajánlom, akik szeretik a hagyományos, laktató desszerteket. Igazán nem kell sok minden a tésztájához, mégis kiadós sütemény. Nekem kb.15 db sül ebből a mennyiségből. És hogy ne legyen unalmas, egy tepsin belül több fajta lekvárt (barack, meggy, vegyes gyümolcs, eper, stb) teszek a buktákba, remekül ösztönzöm vele kislányomat a lekvárok megkedvelésére. Eddig bevált, előre örül és találgat, mikor beleharap, hogy ez éppen melyik lesz...:-) Remélem sikerült kedvet csinálnom a bukta sütéshez!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom, elég sok bukta recept van a No Salty kínálata között. Ennek ellenére úgy döntöttem megosztom veletek az én verziómat is, hiszen sokat keresgéltem és kísérleteztem, mire sikerült olyan bukta receptet összeállítanom, ami megfelel az elvárásaimnak. Mert egy bukta legyen pihe-puha tésztájú, laktató és ízletes, szép magas, vagyis öröm legyen beleharapni. Az egész család kedvence lett nálunk a lekváros bukta, fenti receptem alapján. Úgy érzem e téren hátradőlhetek. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek